Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Servei Tècnic de Medi Ambient
 

El Servei Tècnic de Medi Ambient és el departament que s´encarrega dels aspectes ambientals de la comarca i especialment de la gestió dels residus municipals.

És un equip format per tres tècnics, un enginyer agrònom, una llicenciada en ciències ambiental i una enginyera tècnica agrícola.

Objectius

Els principals objectius del Servei de Medi Ambient són:

1. La prestació de serveis en matèria de medi ambient.

2. El desenvolupament de projectes i activitats vinculades amb la gestió de la recollida dels residus.

Tasques Generals

  • Control, seguiment i gestió del servei de recollida d’escombraries de la comarca, a excepció del municipi de Mollerussa.
  • Control tècnic i seguiment del servei de recollida selectiva de la comarca, i del servei de recollida de paper i cartró comercial.
  • Control del servei de recollida d’objectes voluminosos en tots els municipis de la comarca, a excepció de Mollerussa.
  • Gestió administrativa i fiscal dels residus recollits selectivament (vidre, paper, cartró, envasos lleugers i fracció orgànica).
  • Elaboració i realització de les campanyes de sensibilització i foment per a la recollida selectiva de la comarca.
  • Visites guiades a les instal•lacions de residus de la comarca (deixalleria i dipòsit controlat de residus municipals).

Contacte

Horari d'atenció al públic: de dilluns a divendres de 8.30 h a 15.00 h

1. Telèfon: 973 711 313

2. A/e: mediambient@plaurgell.cat


 

ENVASOS-LLEUGERS.pngORGÀNICA-CONTENIDOR-MARRÓ.png

PAPER-I-CARTRÓ.png    VIDRE-CONTENIDOR-VERD.png     REBUIG-CONTENIDOR-GRIS.png

RESIDUS VOLUMINOSOS

Recollida domiciliària a petició de l'usuari els dies de recollida establerts. Quan un usuari vol desprendre's d'un residu voluminós, cal que s'adreci a l'ajuntament i indicar els residus i adreça de recollida.

Són objecte d'aquest servei residus que no es poden dipositar als contenidors del carrer pel seu volum i/o tipologia (mobles, grans electrodomèstics, matalassos...)

 

CARTRÓ COMERCIAL

Recollida en punts d'acumulació prèviament establerts al carrer. Consulta al teu ajuntament els punts establerts al teu municipi.

A Mollerussa hi ha una servei de recollida domiciliària comercial de dilluns a divendres. Consulta l'ajuntament.

 

OLI DE CUINA USAT

OLI VEGETAL.jpg

ROBA USADA

Recollida a través dels contenidors de roba instal·lats al carrer. També es pot portar a directament a les deixalleries.

La roba usada es gestionada de forma gratuïta per l'entitat social Troballes i, a Mollerussa, per Humana.

 

PILES

Recollida a través del compartiment lateral dels contenidors soterrats de paper-cartró, a través de contenidors en establiments col·laboradors o a les deixalleries.

 

WEB D'INTERÈS

https://www.residuonvas.cat/

La recollida de residus municipals als municipis del Pla d’Urgell (excepte Mollerussa) es realitza a través de contenidors soterrats. S’agrupen en àrees d’aportació on es poden dipositar les 5 fraccions de residus. A Mollerussa hi ha instal·lats contenidors en superfície tipus bilateral.
En primer lloc, disposem de deixalleries, que són centres de recepció i emmagatzematge selectius de residus per al seu tractament posterior. S'hi poden dipositar aquells residus que per les seves dimensions i/o tipologia no es poden llençar als contenidors del carrer, com per exemple, els residus especials o perillosos. També tenim l'abocador comarcal de Castellnou de Seana, instal·lació on es diposita de forma controlada la fracció rebuig de la comarca. Va entrar en funcionament l'any 1995 i el 2008 es va clausurar el primer vas. És important remarcar que la vida útil d'aquestes instal·lacions s'allarga com més s'incrementa la recollida selectiva als nostres municipis.

DEIXALLERIA DE MOLLERUSSA

Ubicació: Carrer Germà Jaume Hilari, s/n (davant de l'IES Terres de Ponent)

Horari hivern: De dilluns a divendres, de 9:00 a 13:30 i de 16:00 a 18:30. Dissabtes, de 09:00 a 13:30.

Horari estiu: De dilluns a divendres, de 9:00 a 13:30 i de 17:00 a 19:30. Dissabtes, de 09:00 a 13:30.

DEIXALLERIA DE CASTELLNOU DE SEANA

Ubicació: Camí de Castellnou de Seana a Vila-sana.

Horari: De dilluns a dissabte, de 10:00 a 14.00.

DEIXALLERIA MÒBIL COMARCA

És un vehicle adaptat que recorre els diferents municipis del Pla d'Urgell. Té una estada de dos dies a cada municipi i té una freqüència bimestral aproximadament. 

Horari d'hivern (octubre a maig): Entre setmana, de 10:00 a 13:30 i de 15:00 a 17:30; dissabtes, de 08:00 a 14:00.

Horari d'estiu (juny a setembre): De dilluns a dissabte, de 08:00 a 14:00.

ABOCADOR COMARCAL DE CASTELLNOU DE SEANA

Ubicació: Camí de Castellnou de Seana a Vila-sana (a la mateixa instal·lació que la deixalleria prèviament esmentada).

Horari: Entre setmana, de 08:00 a 14:00; dissabtes, de 09:00 a 13:00.

És necessària una autorització prèvia per entrar-hi residus.

Uns dels objectius prioritaris en la gestió dels residus és la seva reducció, motiu pel qual es disposa del Pla Comarcal de Prevenció de Residus del Pla d'Urgell (període 2019-2022) on es descriuen les principals accions a dur a terme per aconseguir aquest objectiu. Inclou actuacions pel foment de la reducció de malbaratament alimentari, ús responsable del paper, reducció de residus a les escoles, promoció de bosses re-utilitzables. compra responsable i consum sostenible, entre d'altres.
El Servei de Medi Ambient és l'encarregat de dur a terme diferents campanyes de conscienciació per tal de millorar la qualitat i quantitat de la recollida selectiva de la comarca. També es realitzen visites guiades a les instal·lacions de gestió de residus comarcals a través de les Activitats de Dinàmica Educativa Comarcal.
El Consell Comarcal és l'encarregat de gestionar el servei de neteja viària a diferents pobles de la comarca amb l'objectiu de mantenir els carrers nets. El servei inclou diferents operacions de neteja com són l'escombrada mecànica de les voreres, calçades i zones pavimentades. El servei de neteja viària comarcal es realitza als municipis de Bell-lloc d'Urgell, Bellvís, Fondarella, Miralcamp, el Palau d'Anglesola, el Poal, Sidamon, Torregrossa, Vilanova de Bellpuig i Vila-sana.

Document Actions