Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

El Servei de Medi Ambient és el departament que s’encarrega dels aspectes ambientals de la comarca i, especialment, de la gestió mancomunada dels residus municipals procedents dels 16 municipis del Pla d’Urgell.

 

Aquesta gestió consisteix principalment en la recollida través de contenidors de la fracció orgànica, paper i cartró, envasos lleugers, vidre i fracció resta, i el seu transport fins a les plantes de valorització o tractament.

A més, també es gestionen les instal·lacions de gestió de residus municipals com són l’abocador de Castellnou de Seana i les deixalleries comarcals.

ENVASOS-LLEUGERS.pngORGÀNICA-CONTENIDOR-MARRÓ.png

PAPER-I-CARTRÓ.png    VIDRE-CONTENIDOR-VERD.png     REBUIG-CONTENIDOR-GRIS.png

RESIDUS VOLUMINOSOS

Recollida domiciliària a petició de l'usuari els dies de recollida establerts. Quan un usuari vol desprendre's d'un residu voluminós, cal que s'adreci a l'ajuntament i indicar els residus i adreça de recollida.

Són objecte d'aquest servei residus que no es poden dipositar als contenidors del carrer pel seu volum i/o tipologia (mobles, grans electrodomèstics, matalassos...)

 

CARTRÓ COMERCIAL

Recollida en punts d'acumulació prèviament establerts al carrer. Consulta al teu ajuntament els punts establerts al teu municipi.

A Mollerussa hi ha una servei de recollida domiciliària comercial de dilluns a divendres. Consulta l'ajuntament.

 

OLI DE CUINA USAT

OLI VEGETAL.jpg

ROBA USADA

Recollida a través dels contenidors de roba instal·lats al carrer. També es pot portar a directament a les deixalleries.

La roba usada es gestionada de forma gratuïta per l'entitat social Troballes i, a Mollerussa, per Humana.

 

PILES

Recollida a través del compartiment lateral dels contenidors soterrats de paper-cartró, a través de contenidors en establiments col·laboradors o a les deixalleries.

 

WEB D'INTERÈS

https://www.residuonvas.cat/

La recollida de residus municipals als municipis del Pla d’Urgell (excepte Mollerussa) es realitza a través de contenidors soterrats. S’agrupen en àrees d’aportació on es poden dipositar les 5 fraccions de residus. A Mollerussa hi ha instal·lats contenidors en superfície tipus bilateral.

DEIXALLERIES

Són centres de recepció i emmagatzematge selectius de residus per al seu tractament posterior. S'hi poden dipositar aquells residus que per les seves dimensions i/o tipologia no es poden llençar als contenidors del carrer, com per exemple, els residus especials o perillosos.

ABOCADOR COMARCAL DE CASTELLNOU DE SEANA
És una instal·lació on es diposita de forma controlada la fracció rebuig de la comarca. Va entrar en funcionament l'any 1995 i el 2008 es va clausurar el primer vas. És important remarcar que la vida útil d’aquestes instal·lacions s'allarga com més s'incrementa la recollida selectiva als nostres municipis.

DEIXALLERIA DE MOLLERUSSA

Ubicació: Carrer Germà Jaume Hilari, s/n (davant de l'IES Terres de Ponent)

De dilluns a divendres:

MATÍ:              de 9.00 a 13.30 h

TARDA:           de 16.00 a 18.30 h (de novembre a febrer)

                      de 17.00 a 19.30 h (de març a octubre)

Dissabte:       de 9.00 a 13.30 h

Telèfon: 973 07 07 77

Correu electrònic: deixalleriapladurgell@gmail.com


DEIXALLERIA DE CASTELLNOU DE SEANA

Ubicació: Camí de Castellnou de Seana a Vila-sana.

Horari: De dilluns a dissabte, de 10:00 a 14.00.

ABOCADOR COMARCAL DE CASTELLNOU DE SEANA

Ubicació: Camí de Castellnou de Seana a Vila-sana (a la mateixa instal·lació que la deixalleria prèviament esmentada).

Horari: Entre setmana, de 08:00 a 14:00; dissabtes, de 09:00 a 13:00.

És necessària una autorització prèvia per entrar-hi residus.

Uns dels objectius prioritaris en la gestió dels residus és la seva reducció, motiu pel qual es disposa del Pla Comarcal de Prevenció de Residus del Pla d'Urgell (període 2019-2022) on es descriuen les principals accions a dur a terme per aconseguir aquest objectiu. Inclou actuacions pel foment de la reducció de malbaratament alimentari, ús responsable del paper, reducció de residus a les escoles, promoció de bosses re-utilitzables. compra responsable i consum sostenible, entre d'altres.
El Servei de Medi Ambient és l'encarregat de dur a terme diferents campanyes de conscienciació per tal de millorar la qualitat i quantitat de la recollida selectiva de la comarca. També es realitzen visites guiades a les instal·lacions de gestió de residus comarcals a través de les Activitats de Dinàmica Educativa Comarcal.
El Consell Comarcal és l'encarregat de gestionar el servei de neteja viària a diferents pobles de la comarca amb l'objectiu de mantenir els carrers nets. El servei inclou diferents operacions de neteja com són l'escombrada mecànica de les voreres, calçades i zones pavimentades. El servei de neteja viària comarcal es realitza als municipis de Bell-lloc d'Urgell, Bellvís, Fondarella, Miralcamp, el Palau d'Anglesola, el Poal, Sidamon, Torregrossa, Vilanova de Bellpuig i Vila-sana.

Document Actions