Català

Consell Comarcal del Pla d'Urgell

Institut d'Estudis Comarcals del Pla d'Urgell
Patronat de Turisme
Estany d'Ivars i Vilasana
Espai Cultural Canals d'Urgell

El contingut d'aquesta pàgina requereix una versió més recent de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell presenta el seu estand de la Fira de Sant Josep, íntegrament dedicat a la recollida selectiva

L’objectiu és fomentar la recollida selectiva, que ha disminuït en percentatge en els darrers anys a la comarca

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell presenta el seu estand de la Fira de Sant Josep, íntegrament dedicat a la recollida selectiva

Josep Maria Huguet, president del Consell, amb Ramon Montserrat, tècnic del Servei de Medi Ambient

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell estarà present a la Fira de Sant Josep de Mollerussa amb un estand dedicat íntegrament a la recollida selectiva. Això és degut, segons ha dit el president del Consell, Josep Maria Huguet, a la problemàtica que existeix entorn la selectiva al Pla d’Urgell. Huguet ha apuntat que és necessari conscienciar els comarcans de la importància de separar correctament els residus, ja que no fer-ho es tradueix en un increment dels costos del servei.

Per la seva banda, el tècnic del Servei de Medi Ambient, Ramon Montserrat, ha explicat que el disseny de l’estand evocarà el menjador d’una casa en què s’hi ha acumulat brossa, amb l’objectiu que els visitants sentin que formen part d’aquesta problemàtica. Per manifestar que volen ser part de la solució, podran seure en una cadira i se’ls farà fotografies, que es mostraran a l’estand i, a més, es publicaran a la pàgina de Facebook del Consell Comarcal. En definitiva, segons ha apuntat el tècnic, es tracta d’un estand que, a banda d’assessorar, convida els visitants a participar i adquirir un compromís pel reciclatge.

Montserrat ha incidit en què la temàtica de l’estand s’ha plantejat amb l’objectiu de fomentar la recollida de selectiva de residus municipals. Segons ha dit, l’any 2016 es van recollir selectivament a la comarca el 42’22% dels residus, un valor que està per sobre de la mitjana catalana situada en un 38’93%, però que ha baixat respecte anys anteriors. A més, s’ha constatat un increment d’impropis dipositats als contenidors d’orgànica i envasos.

El tècnic també ha afegit que el 2016 es van generar més residus amb menys habitants que l’any 2015, situant la ràtio comarcal en 1’10 kg diaris per habitant (401 kg/any), un valor per sota de la mitjana catalana de 1’35 kg de l’any 2015.

Des del Servei de Medi Ambient del Consell Comarcal es duen a terme, periòdicament, campanyes de sensibilització amb l'objectiu d´assolir, a mig termini, un percentatge de recollida selectiva del 60, xifra que es va assolir l´any 2009 en la majoria de municipis de la comarca amb la implantació dels contenidors soterrats.

 

Mollerussa, 14 de març de 2017 

Accions del document
« Maig 2018 »
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Contacteu amb el Consell
© CONSELL COMARCAL
DEL PLA D'URGELL.
Av. Prat de la Riba, 1
25230 Mollerussa
Tel. 973711313
Horari d'atenció al públic:
consell@plaurgell.cat
Consell Comarcal del Pla d'Urgell
Avda. Prat de la Riba,1 25230 Mollerussa tel. 973 711 313 consell@plaurgell.cat
Desenvolupat per: Semic Internet