Català

Consell Comarcal del Pla d'Urgell

Institut d'Estudis Comarcals del Pla d'Urgell
Patronat de Turisme
Estany d'Ivars i Vilasana
Espai Cultural Canals d'Urgell

El contingut d'aquesta pàgina requereix una versió més recent de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies impulsa al costat del món local una xarxa de serveis de proximitat que garanteixi els drets de les persones LGBTI arreu del territori

Aquest matí s’ha fet l’acte de signatura del SAI del Consell Comarcal del Pla d’Urgell

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell i la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han signat avui un acord per impulsar un nou Servei d’Atenció Integral (SAI) per a defensar els drets de les persones LGBTI. El desenvolupament de la Llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia contempla la creació d’aquests serveis, que faciliten atenció de qualitat i de proximitat a persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Els objectius del SAI del Consell Comarcal del Pla d’Urgell són principalment visualitzar la realitat del col·lectiu LGBTI i donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere. A més, impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació local de les persones LGBTI de la comarca, dissenyarà estratègies de sensibilització i establirà canals d’atenció, suport i acompanyament a víctimes d’LGBTIfòbia. També es vol donar suport a l’entorn de les persones.

Des del Departament s’està impulsant una xarxa de SAI que es coordina des de diferents àmbits: central, territorial i local. Actualment ja estan en funcionament el SAI Central de Barcelona, atès per l’Àrea LGBTI de la Direcció General d’Igualtat; els territorials ubicats als Serveis Territorials del Dept. A Girona, Barcelona, Lleida, Terres de l’Ebre i Tarragona, i els SAIS municipals (d’àmbit local o comarcal) de la Garrotxa, Reus, Osona/Vic, Torelló, Esplugues de Llobregat, Tarragona, Noguera, Alta Ribagorça, Alt Urgell, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Segarra i Segrià.

Segons la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, “la previsió per a aquest any és que la majoria dels 105 ajuntaments de més de 20.000 habitants i dels consells comarcals disposin d’un servei d’aquestes característiques”.  Mata també ha expressat la felicitat d’obrir aquest servei a altres comarques, fora de l’àrea metropolitana de Barcelona, perquè ajudaran a sensibilitzar, ajudar i acompanyar a totes les persones i en garantiran els seus drets. Mata també ha fet esment a la vulneració de drets fonamentals de les persones que s’està produint al país i que amb accions com aquesta, es vol lluitar per defensar els drets humans.

Lourdes Fort, Coordinadora de l’Àrea d’Atenció a les Persones del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, ha explicat que després de la signatura es treballarà per elaborar un estudi de per conèixer la realitat d’aquestes persones. El Servei d’Atenció Integral del Pla d’Urgell entrarà en funcionament al gener, després de la formació de les tècniques i que s’obrirà al públic els dijous de 9 a 2.

Accions del document
« Desembre 2018 »
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Contacteu amb el Consell
© CONSELL COMARCAL
DEL PLA D'URGELL.
Av. Prat de la Riba, 1
25230 Mollerussa
Tel. 973711313
Horari d'atenció al públic:
consell@plaurgell.cat
Consell Comarcal del Pla d'Urgell
Avda. Prat de la Riba,1 25230 Mollerussa tel. 973 711 313 consell@plaurgell.cat
Desenvolupat per: Semic Internet