Català

Consell Comarcal del Pla d'Urgell

Institut d'Estudis Comarcals del Pla d'Urgell
Patronat de Turisme
Estany d'Ivars i Vilasana
Espai Cultural Canals d'Urgell

El contingut d'aquesta pàgina requereix una versió més recent de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

El Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana aprova l’inici de la licitació del projecte de museïtzació de Cal Sinén

La museïtzació compta amb un pressupost de 50.000€ destinats al disseny d’audiovisuals, panells i altres elements d’informació per als visitants de l’Estany.

Mollerussa, 20 de desembre de 2017- El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-Sana ha aprovat l’inici de licitació del projecte de museïtzació del Centre d’Interpretació de Cal Sinén. Així ho ha explicat Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida, després del Consell General del Consorci de l’Estany d’Ivars que s’ha celebrat aquest matí al Consell Comarcal del Pla d’Urgell. El projecte compta amb un pressupost de 50.000€ destinats al disseny de diversos audiovisuals, plafons i  d’altres elements al servei dels visitants de l’Estany. L’objectiu és que el públic pugui tenir al seu abast tota aquella informació necessària sobre diferents àmbits com l’històric, mediambiental o la gestió de l’estany. Es calcula que l’obra estarà acabada a la primavera del 2018 per així donar servei a tots els visitants en la nova temporada.  

Alhora, i sense marxar de Cal Sinén, s’ha dut a terme una proposta d’adjudicació de treballs de geotèrmia al Centre d’Interpretació amb un pressupost 37.000€. Es vol garantir una bona climatització de l’espai a través d’un sistema de geotèrmia seguint un criteri de respecte ambiental i màxima eficiència energètica. L’actuació estarà finançada amb el pressupost del Consorci de l’Estany i una aportació d’una subvenció del Pla de Foment de Turisme.

Un cop finalitzades aquestes actuacions quedarà tota la planta baixa del Centre acabada. La 1a planta, en canvi, segueix sent un espai diàfan, per això hi ha la voluntat d’adequar-hi un servei de bar i d’atenció als visitants. Comptaria amb un pressupost de 60.000€ finançat per la Diputació de Lleida. D’altra banda, i dins el marc del projecte Ponent Actiu,s’ha previst adequar un espai d’aparcament de vehicles en unes finques contigües a l’espai de Cal Sinén i d’aquesta manera millorar l’accés. Es preveu que l’aparcament estigui operatiu a l’estiu del 2018.

Així doncs, es segueix treballant amb una voluntat d’acollida de qualitat per a tots els visitants de l’Estany d’Ivars i Vila-sana. Així ho ha volgut destacar Joan Trull, president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, qui remarcat que cada vegada hi ha més visitants a l’Estany, per tant això ha d’implicar també més oferta i de més qualitat.

 
Accions del document
« Octubre 2018 »
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Contacteu amb el Consell
© CONSELL COMARCAL
DEL PLA D'URGELL.
Av. Prat de la Riba, 1
25230 Mollerussa
Tel. 973711313
Horari d'atenció al públic:
consell@plaurgell.cat
Consell Comarcal del Pla d'Urgell
Avda. Prat de la Riba,1 25230 Mollerussa tel. 973 711 313 consell@plaurgell.cat
Desenvolupat per: Semic Internet