Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

.

Nova recollida d'agulles, xeringues i objectes punxats al Pla d'Urgell

DIMARTS 09 MARÇ 2021

A partir d’ara les deixalleries del Pla d’Urgell ja disposen de contenidors específics per recollir agulles, xeringues i objectes punxants d’origen domèstic, és a dir, generats a les llars com a conseqüència de tractaments domiciliaris puntuals o de llarga durada (ex. diabètics).

Fins ara, aquests residus generats per particulars no disposaven d’una xarxa específica per a la seva recollida, fet que complicava molt la seva gestió. Donat el risc que aquests residus comporten per a la salut, s’han establert punts de recollida a les deixalleries, des d’on seran transportats per empreses autoritzades i tractats en instal·lacions preparades per a tal efecte.

Els particulars han de dipositar els seus objectes punxants, a ser possible encapsulats, dins d’una ampolla de plàstic petita amb tap (com les d’aigua o refresc). Quan estigui plena, la poden portar a la deixalleria i dipositar-la al contenidor homologat per a la recollida de residus sanitaris. S’han editat cartells i díptics informatius per totes les farmàcies, consultoris mèdics i ajuntaments de la comarca.