Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

.

Commemoració a la xarxa del Dia Internacional de les Dones

Imatge de la roda de premsa
Imatge de la roda de premsa

DIMARTS 02 MARÇ 2021

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell, a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones, i la Federació Consell de Dones del Pla d’Urgell han traslladat a l’entorn digital la commemoració del Dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones,  a causa de la pandèmia.  La voluntat, tal com ha explicat el president de l’ens, és que “la reivindicació no s’aturi, malgrat la impossibilitat de fer actes amb la coincidència de molta gent”.

Per aquest 8M, s’ha editat un vídeo on la presidenta de la Federació Consell de Dones, Montse Lorite, fa lectura del manifest i dona pas a l’actuació de la soprano i pianista Inés Juanpere Claramunt, que a més a més de la interpretació musical també recita poemes en un repertori escollit amb motiu de l’efemèride internacional. El vídeo es podrà visualitzar al canal You Tube del Consell Comarcal.

En paraules de la vicepresidenta del Consell Comarcal, Rosalia Carnicé, “sense cofoismes i sense aturar-nos anem fent camí perquè la igualtat d’oportunitats sigui una realitat sense excepcions. I des de les administracions també s’han fet passes endavant, amb els plans d’igualtat. Es bo que també es conegui que en el cas del Pla d’Urgell, tots els ajuntaments disposen d’aquests documents fets també amb el suport del Consell Comarcal.  

El Consell disposa del Servei d’Informació i Atenció a les Dones, conegut en acrònim com a SIAD, des del qual dona suport i assessorament jurídic i psicològic a les persones que sol·liciten ajuda. L’any 2020, el nombre de dones ateses va ser de gairebé una centena, tal com ha explicat la tècnica responsable del SIAD, Mar Torrent.