Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

10 anys de col·laboració amb l’Arxiu Comarcal

Visita del president Panadés a les instal·lacions en servei des del desembre de 2009. El Consell ha ingressat bona part dels documents històrics de la seva titularitat. També ho han fet més de la meitat dels ajuntaments de la comarca

El president, el gerent i el director de l’Arxiu, consultant uns plànols dels terrenys expropiats del Canal d'Urgell al 1860.
El president, el gerent i el director de l’Arxiu, consultant uns plànols dels terrenys expropiats del Canal d'Urgell al 1860.

DIMARTS 05 NOVEMBRE 2019

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell vol intensificar la col·laboració que manté des de fa gairebé 10 anys amb l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell, ubicat a Mollerussa. Així s’ha posat de manifest en la visita que el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, ha realitzat aquest dilluns a l’equipament, acompanyat  pel seu director, Daniel Vilarrúbias, i pel gerent del Consell Comarcal, Carles Esquerda. L’ens comarcal ha ingressat bona part dels documents històrics de la seva titularitat en aquestes instal·lacions, en servei des del desembre del 2009. També ho han fet més de la meitat dels ajuntaments de la comarca del Pla d’Urgell. Per Panadés, la voluntat és fomentar que al llarg d'aquests propers anys es continuï des del Consell amb aquest bon ritme esglaonat d’entrades "per facilitar la recerca i la investigació relacionada amb el Pla d'Urgell". Inaugurat al desembre de l’any 2009, l’Arxiu va entrar en servei amb una capacitat per instal·lar 7.500 metres lineals de documentació i avui compta ja amb gairebé 2 quilòmetres de documentació. La seva gestió és compartida entre el departament de Cultura, l'Ajuntament de Mollerussa i el Consell Comarcal.