Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

200 professionals de l'ecoturisme es reuneixen al Pla d'Urgell, en el III Fòrum d’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat

Rafel Panadés, durant la inaguració: “L'aigua forma part de l'ADN del Pla d'Urgell. L'aigua és una font deriquesa per a la indústria, l'agricultura i ara en el turisme."

DIMECRES 06 ABRIL 2022

La directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs; l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés; i el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, han inaugurat avui a Mollerussa el III Fòrum ENS (Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat), que se celebra al Pla d'Urgell fins demà.

El fòrum, amb una primera jornada a l'Espai Cultura dels Canals d'Urgell i als municipis de Linyola, Vila-sana, Ivars d'Urgell i al Teatre l'Amistat de Mollerussa, acull prop de 200 professionals del sector de l’ecoturisme català en un esdeveniment en format híbrid que també es pot seguir en streaming. La celebració dona resposta a un dels objectius principals del Pla estratègic de Turisme de Catalunya 2018-2022, el d’afavorir pràctiques sostenibles que apostin per la qualitat, que preservin l’entorn i que contribueixin a desestacionalitzar i descentralitzar els fluxos turístics.

En línia amb aquestes prioritats, la tercera edició del Fòrum ENS se celebra sota el lema “Redescobrim els nostres espais naturals”. La trobada compta amb un programa molt complet que inclou ponències, taules de debat, sessions de treball participatives i una àgora de projectes, amb l’objectiu d’identificar i afrontar el nous reptes de l’ecoturisme a Catalunya. Una de les ponències destacades de la primera jornada ha estat la de la directora general de Turisme, qui ha detallat les primeres passes que s’estan duent a terme per posar en marxa el Pla d’Ecoturisme de Catalunya 2023-2027 per un futur regeneratiu i universal

Per a més informació, podeu accedir a la nota de premsa en aquest enllaç.