Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bases 22è premi de poesia Maria Mercè Marçal

S'adjunten les bases del premi de poesia anual per facilitar-ne l'accés a través de la nostra pàgina web.

DILLUNS 23 SETEMBRE 2019

 1. Els treballs escrits en vers o en qualsevol altra forma utilitzada en poesia han de ser inèdits i en llengua catalana.
 2. No s’admeten treballs premiats en altres certàmens literaris i tampoc no poden estar compromesos ni en tràmit de publicació amb alguna editorial.
 3. L’extensió mínima ha de ser la d’un volum d’uns 350 versos.
 4. L’original s’ha de presentar en suport digital acompanyat de sis còpies impreses a doble cara.
 5. Als treballs hi ha de constar el títol i un pseudònim, acompanyats d’una plica tancada. A la part exterior de la plica hi ha de figurar el títol o lema; i a l’interior, la identificació, l’adreça i el telèfon de contacte de l’autor o autora, a més del títol de l’obra.
 6. Els treballs s’han d’adreçar al Consell Comarcal del Pla d’Urgell, fins al 29 de novembre de 2019. Al sobre hi ha de constar Premi de Poesia M. Mercè Marçal, 22a convocatòria (Consell Comarcal del Pla d’Urgell, c/ Prat de la Riba, 1, 25230 Mollerussa).
 7. L’import del premi és de 3.000 €, que corresponen als drets de la primera edició de l’obra premiada.
 8. El jurat estarà format pel Sr. Jordi Pàmias, el Sr. Jaume Pont, la Sra. Àngels Marzo, el Sr. Joan Cornudella i el Sr. Ramon Rubinat, relacionats tots amb el món de la literatura en llengua catalana, i serà un dels membres del jurat qui actuarà com a secretari.
 9. El veredicte del jurat, que serà inapel·lable, es farà públic de forma solemne en el decurs d’un sopar que es farà en un restaurant de la comarca (es detallarà més endavant la data i el lloc on se celebrarà). El guanyador o guanyadora  es compromet a assistir a l’acte de lliurament.
 10. L’obra premiada serà publicada per l’editorial Pagès Editors de Lleida, dins de la col·lecció “La Suda”.

 11. Els treballs presentats al premi no es retornaran.

 12. El fet de presentar-se al premi suposa l’acceptació d’aquestes bases.

Mollerussa, 23 de setembre de 2019.