Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

700 estudiants assisteixen a l'adaptació del conte de la Caputxeta Vermella contra les agressions sexuals

La vicepresidenta del Consell Comarcal, Maribel Zamora Urrea, ha explicat que des del Servei d'Informació i Atenció a les Dones de l’ens comarcal, conegut com a SIAD, “s’han atès 68 dones durant el 2023 i en un 80% dels casos, han patit algun tipus de violència masclista. Les que fan referència a agressions sexuals han augmentat”.

DILLUNS 20 NOVEMBRE 2023

Uns 700 escolars de 3r i 4t d’ESO d'instituts del Pla d’Urgell han assistit aquest dilluns al Teatre l’Amistat de Mollerussa a la teatralització del conte de la Caputxeta Vermella, a través d’una segona lectura que denuncia les agressions sexuals a partir d’aquest clàssic de la literatura infantil. L’acció preventiva conjunta entre el Consell Comarcal del Pla d’Urgell i l’Ajuntament de Mollerussa s’ha programat coincidit amb la commemoració aquest dilluns del Dia Internacional dels Drets dels Infants i la proximitat de la celebració del Dia per a l'eliminació de la violència envers les dones, el 25 de novembre.  

En declaracions als mitjans de comunicació, la vicepresidenta del Consell Comarcal, Maribel Zamora Urrea, ha explicat que des del Servei d'Informació i Atenció a les Dones de l’ens comarcal, conegut com a SIAD, “s’han atès 68 dones durant el 2023 i en un 80% dels casos, han patit algun tipus de violència masclista. Les que fan referència a agressions sexuals han augmentat”. Per la seva banda, la regidora d'Infància i Joventut de l'Ajuntament de Mollerussa, Raquel Pueyo Barberà, ha posat l’accent en les accions preventives conjuntes “a les quals ens sumem des de l’Oficina Jove per millorar i fomentar la igualtat i trencar amb qualsevol distinció de gènere”.  

L’espectacle de la companyia InHabitants,  escrit i dirigit per Marc Rosich, obre el debat i convida a la reflexió sobre conductes que atempten contra la llibertat sexual “per identificar quins són els llops" i "evidenciar coses que estan malament”, ha explicat una de les actrius de la companyia Marta Mora Bonjorn.  

La col·laboració entre el SIAD i l'Oficina Jove del Pla d'Urgell també es concreta en la programació de tallers d'educació afectivo sexual, que estaran adreçats a l'alumnat, al professorat i, també, a les famílies i, entre altres aspectes, s’hi abordaran temes com el consum de pornografia entre els adolescents.