Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alcaldes i alcaldesses del Pla d'Urgell, coordinats telemàticament per la crisi de la Covid-19

El president Rafel Panadés demana que es faciliti més informació sobre els aïllaments de la població als primers edils com autoritats locals de protecció civil que són.

DIMARTS 07 ABRIL 2020

El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés, ha demanat a les autoritats competents que facilitin més informació sobre els aïllaments de la població als alcaldes i alcaldesses com autoritats locals de protecció civil que són. Panadés ha posat així de manifest per carta la preocupació d'alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores del Pla d'Urgell, que es van reunir aquest dilluns via telemàtica per analitzar i compartir estratègies conjuntes en relació amb la situació d'emergència provocada pel virus SARS-CoV-2 i la malaltia de la COVID-19.

"Estem coordinats i no volem que la situació passi la línia vermella, per això també hem demanat al Govern i a Salut per carta més informació de la situació d'aïllament. Som nosaltres els que hem de vetllar perquè el confinament es compleixi  mentre duri i s'allargui", ha recordat Panadés en al·lusió a la Llei de Protecció Civil de Catalunya. 

En atenció als mitjans de comunicació a través d'aplicatius en línia, el també alcalde del Poal ha considerat necessària la reforma de la Llei LRSAL "perquè els ajuntaments puguin destinar el romanent de tresoreria a inversions en aquesta situació de crisi". 

Pel que fa el lliurament de material protector, el Consell Comarcal del Pla d'Urgell continua rebent peticions d'ajuntaments que sol·liciten protectors facials i mascaretes. L'ens comarcal ja ha fet una primera distribució dels estocs que ha pogut aconseguir a través de col·laboracions diverses i, en aquests moments, un grup de voluntaris amb impressores 3D continua produint estocs  que "es faran arribar a personal sanitari, d'atenció social així com en establiments com ara farmàcies", ha explicat Panadés.

Galeria d'imatges