Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya de prevenció contra les agressions sexistes i sexuals a les festes majors

21 joves de la comarca han col·laborat cedint la seva imatge a les banderoles que s’instal•laran en espais públics amb frases com “Tinc el dret a tornar a casa sense por” o “Jo decideixo com acabo la nit”

DIMARTS 06 AGOST 2019

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell portarà la campanya de sensibilització i prevenció de violència masclista “Per un municipi lliure de sexismes” a totes les festes majors dels municipis de la comarca, les quals s’intensifiquen durant el mes d’agost. La primera experiència es va dur a terme a Mollerussa, al maig, i ara s’inicia una itinerància comarcal, que té les properes cites a Torregrossa i el Poal i així fins al novembre, quan finalitzaran les celebracions locals. Els protagonistes de la campanya són 21 joves del Pla d’Urgell, que han cedit la seva imatge en les banderoles que es col·locaran en espais públics i on es podran llegir frases com “Jo decideixo com acabo la nit” o “Tinc el dret a tornar a casa sense por”. 

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, ha explicat la implementació de la campanya a tota la comarca en roda de premsa, acompanyat per la consellera de Joventut, Èrika Garcia; la coordinadora de l'Àrea d'Atenció a les Persones, Lourdes Fort; la coordinadora de l’Oficina Jove del Pla d’Urgell, Anna Lloret, i la tècnica de Joventut, Laura López.

Segons ha explicat a coordinadora de l’Oficina Jove del Pla d'Urgell, Anna Lloret, la campanya neix d’un procés participatiu “amb l’objectiu d’empoderar els joves per poder emmarcar bé el tema de les agressions sexistes i sexuals”. D’aquí que les persones que hi col·laboren siguin joves dels municipis “que creuen que cal conscienciar contra aquesta xacra”. Precisament, des de l'Àrea d'Atenció a les Persones del Consell Comarcal del Pla d’Urgell s’insisteix en la importància de la prevenció i la conscienciació col·lectiva. La seva coordinadora, Lourdes Fort, ha recordat que, recentment, aquests serveis han detectat 4 casos de violència masclista en el curt interval de 10 dies.

La campanya “Per un municipi lliure de sexismes”  té el suport econòmic del Ministeri de la Presidència, Relació amb les Corts i d’Igualtat, de l’Institut Català de les Dones, del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i la Direcció General de Joventut. El proper objectiu és ampliar la campanya a la població en general i continuar en el desplegament d’altres accions com la instal·lació de punts informatius als espais de festa (coneguts en alguns llocs de Catalunya com Espais Lila) i la redacció d’un protocol d’actuació comarcal amb el suport dels Mossos d’Esquadra, entre d’altres.