Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Conscienciació a les escoles sobre el reciclatge

Més d'un miler d'alumnes han participat als tallers organitzats per l'Àrea de Medi Ambient del Consell al llarg del curs escolar

Imatge de l'escola Minyons d'Urgell de Fondarella
Imatge de l'escola Minyons d'Urgell de Fondarella

DIMECRES 06 JULIOL 2022

Més de 1.100 alumnes han participat aquest curs escolar als tallers organitzats pel Consell Comarcal del Pla d'Urgell en escoles i instituts de la comarca sobre com evitar el malbaratament alimentari (33 tallers) i fomentar la  prevenció de residus (29 tallers).

En el primer cas, els 33 tallers estaven adreçats a més de 700 escolars  de cinquè de Primària i primer d'ESO. S'hi exemplificaven accions on els alumnes es podien veure més implicats, ja sigui en l’àmbit escolar com en el domèstic (l’esmorzar, el menjador escolar, els àpats familiars, la compra, etc.). 

En els altres tallers, amb una participació de 449 alumnes de 4rt de primària, la dinàmica consistia en analitzar la motxilla ecològica de l'aula, estudiant els envasos generats per l'esmorzar. 

Aquestes accions formen part d'un conjunt més ampli d'activitats desenvolupades al llarg de tot el curs amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya i amb la voluntat de fomentar la prevenció dels residus, ateses les Directives sobre gestió de residus. 

En aquest sentit, destaquen els jocs d’escapament o “scape room” en línia a l'abast dels alumnes de Cicle Mitja i Superior  (per treballar en grups d´una forma divertida la temàtica de la prevenció de residus i el foment del reciclatge) o el lliurament d’embolcalls reutilitzables tipus Boc'n roll i 300 carmanyoles