Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Contenidors amb control d'accés per targeta o mòbil

El Consell Comarcal sol·licitarà a l'Agència de Residus de Catalunya poder fer un pla pilot que permeti posar a prova aquest sistema per millorar la recollida selectiva

Targeta que ja s'usa en diferents municipis del Bages
Targeta que ja s'usa en diferents municipis del Bages

DIMARTS 21 ABRIL 2020

El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés, ha explicat avui en roda de premsa telemàtica que la institució vol posar a prova un sistema de contenidors amb control d'accés per targeta a tres municipis. Serien Sidamon, Palau d'Anglesola i Vilanova de Bellpuig que s'han ofert a testar aquest sistema amb l'objectiu de comprovar com milloren els percentatges de recollida selectiva a la comarca. Això serà possible si l'Agència de Residus de Catalunya atèn la sol·licitud que tramitarà l'Àrea de Medi Ambient del Consell. El tancament de les bústies dels contenidors és un model que ja funciona en altres comarques catalanes; el Bages és una d'elles i per aquest motiu una delegació d'alcaldes del Pla d'Urgell junt amb el President Panadés van visitar al novembre passat diferents municipis d'aquesta comarca per coneixer-ne el funcionament. 

Així mateix, des de Medi Ambient també s'està treballant un conveni perquè es pugui fer arribar abans de finals d'any a tots els municipis de la comarca bosses compostables per a la recollida de la fracció orgànica. Serien 80.000 i es dispensarien setmanalment a cada domicili durant un any.

Galeria d'imatges