Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Coordinació institucional per la campanya de la fruita, seguint les recomanacions de la delegació del Govern

Els municipis del Pla d'Urgell han habilitat espais de triatge i, a nivell comarcal, estan preparats dos espais més d'aïllament, seguin les indicacions dels protocols

DIVENDRES 31 JULIOL 2020

La campanya de la recollida de fruita al Pla d'Urgell fa dies que ha començat i els ajuntaments disposen d'espais per donar suport als empresaris i als treballadors temporals que ho puguin necessitar en cas que hi hagi contagis per la pandèmia. En compliment dels protocols establerts, els espais de triatge municipals es destinaran a atendre persones que estan a l'espera dels resultats de proves de Covid_19, mentre que els espais d'aïllament estan pensants per estades de més llarga durada si es donés el cas.

El Consell Comarcal també s’ocuparà del trasllat de les persones que treballin a la campanya agrària i tinguin indicis de contagis de la COVID-19, sempre que no tinguin recursos per fer-ho amb mitjans propis.Així mateix, l'ens comarcal facilita totes aquelles atencions que des de l'Àrea d'Atenció a les Persones es puguin destinar com per exemple, el repartiment d'àpats, higiene bàsica o el servei d’ajuda a domicili (SAD). 

Aquest treball preventiu i d'organització institucional entre el consell comarcal i els ajuntaments del Pla d'Urgell es va iniciar fa setmanes i s'ha treballat en col·laboració amb el sector agrari i diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, especialment, des de Treball, Afers Socials i Famílies, Salut i la delegació del Govern a Lleida. Per al president de l'ens, "la coordinació des del primer minut ha estat efectiva i cal agrair l'esforç que tothom ha fet i està fent".