Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Coordinació per WhatsApp en cas d’emergències

Iniciativa coordinada des del Consell Comarcal del Pla d’Urgell amb l’objectiu que ajuntaments i Consell, Mossos d'Esquadra, Bombers i Agents Rurals s'intercanviïn informació en situacions de risc amb abast supramunicipal

Imatge de la reunió celebrada la setmana passada
Imatge de la reunió celebrada la setmana passada

DIMARTS 22 OCTUBRE 2019

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell intensificarà la coordinació entre els ajuntaments, els Mossos d’Esquadra, Agents Rurals i Bombers de la Generalitat en situacions d’emergència, i ho farà a través del telèfon mòbil. La voluntat de l’ens és implementar un canal de missatgeria instantània –probablement a través de l’aplicació WhatsApp- per intercanviar informació de proximitat, directa i en temps real en casos d’emergències o situacions de risc amb repercussió supramunicipal.

La iniciativa s’ha exposat aquest dilluns, dia 21 d'octubre, en la reunió del Consell d’Alcaldes celebrada al Consell Comarcal. Per al president de l’ens, Rafel Panadés, es tracta d’optimitzar la usabilitat que facilita la telefonia mòbil per compartir la informació i les actuacions en matèria de protecció civil i emergències. “Aquesta eina pot ser de gran utilitat en situacions de nevades amb repercussió a les rutes de transport escolar, d’incendis o de rubinada, per exemple”, ha explicat Panadés, que en dies anteriors ja es va reunir amb els màxims responsables a la comarca dels Mossos d’Esquadra, Agents Rurals i dels Bombers per determinar la millor manera de protocol·litzar l'ús d'aquesta eina conjunta.

A la reunió amb el president Rafel Panadés varen assistir-hi Rodolf Pérez, cap del parc de Bombers de Mollerussa; Joan Baptista Sans, coordinador de la comissaria de Mollerussa i les Borges Blanques; Manel Torrelles, cap d’agents rurals del Pla d’Urgell; Carles Esquerda, gerent del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, i Jordi Ricard, tècnic del Consell Comarcal.