Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Delicadeses del Pla es presenta al Fòrum Gastronòmic de Barcelona per representar la gastronomia del Pla d’Urgell

L'objectiu és donar visibilitat als productes agroalimentaris de la comarca

Compacte de cabrit d’Urgell i camagroc amb salsa de tomàquet picant de Cal Valls, acompanyat de pomada de freginat de Mos de Tros i cuinat amb oli d’oliva verge extra d’Oli Arbequí de Vila-sana.
Compacte de cabrit d’Urgell i camagroc amb salsa de tomàquet picant de Cal Valls, acompanyat de pomada de freginat de Mos de Tros i cuinat amb oli d’oliva verge extra d’Oli Arbequí de Vila-sana.

DIMARTS 05 NOVEMBRE 2024

El Consell del Pla es prepara per representar la gastronomia de la comarca al Fòrum Gastronòmic de Barcelona aquest dimecres, 6 de novembre, dins l’espai “Aliments del territori i tu,” impulsat per la Diputació de Lleida. Amb l’objectiu de donar visibilitat als productes agroalimentaris del Pla d’Urgell, l’estand del Consell Comarcal comptarà amb una selecció de productes de 20 productors i elaboradors locals, amb degustacions per al públic durant tot el dia sota la marca 'Delicadeses del Pla'.
Com a part destacada de la jornada, Delicadeses del Pla oferirà dues activitats dins l’espai “El Rebost de Catalunya.” Al matí, de 12.15 a 12.45h, els alumnes de l’Escola d’Hoteleria de Lleida presentaran una demostració de cuina amb dos plats fets amb productes locals: un compacte de cabrit d’Urgell i camagroc amb salsa de tomàquet picant de Cal Valls, acompanyat de pomada de freginat de Mos de Tros i cuinat amb oli d’oliva verge extra d’Oli Arbequí de Vila-sana, així com un pulled beef de costella de vedella de Càrniques del Pla amb escalivada de Mos de Tros i vinagreta del seu suc, també cuinat amb oli Arbequí de Vila-sana.
A la tarda, entre les 16.15 h i les 16.45 h, s’organitzarà un tast guiat de productes 'Delicadeses del Pla', on quatre productors locals – Vermut Marnuthem, Formatges Camps, Productes Naturals Capell i Nous Panadés – oferiran una degustació que permetrà als assistents descobrir la qualitat i la versatilitat dels productes del Pla d’Urgell. 
El Fòrum Gastronòmic de Barcelona ofereix una plataforma única per enfortir la presència dels productes de la comarca, destacant-ne la singularitat, la qualitat i les aplicacions culinàries.

Galeria d'imatges