Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Delicadeses del Pla porta el millor del Pla d'Urgell al Fòrum Gastronòmic de Barcelona

L’estand del Consell Comarcal ha reunit 20 productors i elaboradors

DIJOUS 07 NOVEMBRE 2024

El Consell del Pla ha representat aquest dimecres la gastronomia de la comarca al Fòrum Gastronòmic de Barcelona, en un esdeveniment que va reunir més de 18.000 professionals del sector i va destacar la qualitat dels productes agroalimentaris lleidatans. El president del Consell, Carles Palau i Boté, juntament amb el tècnic Roger Riu ha encapçalat la representació del Pla d’Urgell a l’espai “Aliments del territori i tu”, impulsat per la Diputació de Lleida, i ha compartit la importància de la presència comarcal en aquesta plataforma gastronòmica.
Palau ha destacat que “la nostra participació al Fòrum és una oportunitat excel·lent per promocionar els productes locals i per fer visible el gran potencial gastronòmic del Pla d’Urgell, a través de projectes com Delicadeses del Pla, que enriqueixen el nostre territori”.
L’estand del Consell Comarcal ha reunit 20 productors i elaboradors locals sota la marca Delicadeses del Pla, amb degustacions durant tota la jornada. A més, l’activitat ha comptat amb dues accions destacades dins l’espai “El Rebost de Catalunya”. Al matí, els alumnes de l'Escola d'Hoteleria de Lleida han presentat una demostració de cuina, elaborant plats amb ingredients locals: un compacte de cabrit amb camagrocs i salsa de tomàquet picant de Cal Valls, acompanyat de pomada de freginat de Mos de Tros, i pulled beef de vedella de Càrniques del Pla amb escalivada de Mos de Tros, cuinats amb oli d’Oli Arbequí de Vila-sana. La tarda ha inclòs un tast guiat de productes Delicadeses del Pla, on Vermut Marnuthem, Formatges Camps, Productes Naturals Capell i Nous Panadés han ofert degustacions que han permès als assistents descobrir la qualitat i versatilitat dels productes del Pla d’Urgell.
El Fòrum Gastronòmic ha servit com a gran plataforma per enfortir la presència dels productes comarcals i posar en relleu la singularitat, qualitat i aplicacions culinàries d'aquests ingredients en el sector agroalimentari català.

Galeria d'imatges