Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El buidatge de l'estany arribarà al seu nivell màxim a mitjans d'aquesta setmana

El president del Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, Joan Talarn, acompanyat per altres membres del Consorci, ha visitat aquest dilluns els treballs.

Imatge dels membres del Consorci que han assistit a la visita a l'estany
Imatge dels membres del Consorci que han assistit a la visita a l'estany

DILLUNS 23 NOVEMBRE 2020

L'estany d'Ivars i Vila-sana arribarà al nivell màxim de buidatge a meitats d'aquesta setmana i serà llavors quan es quedarà amb el 30% de la superfície emergida fins que a finals de gener inicis de febrer  es recuperà la dotació d'aigua i s'omplirà de nou. Així s'ha posat de manifest avui en la visita que el president del Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, Joan Talarn, acompanyat per altres membres del Consorci, ha fet en aquest espai recuperat del Pla d'Urgell.

El buidatge forma part del procés de restauració ecològica de l'estany. Es va iniciar l'1 d'octubre i tal com ha explicat el president del Consorci i president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn,  "la previsió és que la qualitat de l'aigua millori", mentre que el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés, ha afegit les potencialitats d'estudi que permetrà aquest buidatge. Sobre la possibilitat d'espècies invasores a l'estany,  Antoni Palau, biòleg coordinador del projecte, ha descartat la presència del musclo zebrat i de la cloïssa asiàtica, si bé es confirma el del cranc americà, del qual ja es tenia constància. 

En els propers dies, és previst que es reuneixi el comitè d'experts i serà llavors quan s'analitzaran les dades analítiques que s'han extret de tot aquest procés de buidatge. 

A la imatge, d'esquerra a dreta: Joan Sangrà, alcalde de Vila-sana; Rafel Panadés, vicepresident executiu del Consorci i president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell; Joan Talarn, president del Consorci i president de la Diputació de Lleida; Dolors Tella, directora dels Serveis Territorials de Territori a Lleida; Joan Carles Sánchez, alcalde d'Ivars d'Urgell; Carles Gibert, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida; Carles Esquerda, gerent del Consell Comarcal del Pla d'Urgell; Antoni Palau, biòleg de la UdL i coordinador del projecte; Mercè Carulla, diputada de la Diputació de Lleida, i Ramon Cónsola, diputat de la Diputació de Lleida.