Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell col·labora amb les escoles durant Setmana Europea Prevenció de Residus

Amb el lliurament de material com ara carmanyoles i embolcalls reutilitzables per evitar la generació de residus a l'hora de l'esmorzar.

DIMARTS 28 NOVEMBRE 2023

En motiu de la XV Edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que s'ha celebrat del 18 al 26 de novembredes del Consell Comarcal del Pla d'Urgell s'han repartit 332 carmanyoles pels alumnes d'I3 i 396 embolcalls reutilitzables pels alumnes de 1r d'ESO. L'acció, sota el lema "No t'emboliquis", ha tingut per objectiu evitar la generació de residus als centres educatius de la comarca a l'hora de l'esmorzar.
 
Les accions educatives en l'àmbit de la prevenció de residus són una prioritat per al Consell Comarcal del Pla d'Urgell, tal com ha explicat el seu president Carles Palau i Boté. "Els infants i joves són grans prescriptors a les famílies de totes aquelles dinàmiques que, en el camp del reciclatge, treballen a les escoles", ha afegit. 
 
Durant els mesos d'octubre i novembre, el Consell Comarcal també ha programat als centres educatius, tallers sobre menstruació lliure de residus, on s'han fet entrega de 200 compreses reutilitzables, i accions per conscienciar sobre l'economia circular en l'àmbit dels residus.  
 
L'ens comarcal també ha facilitat 31 papereres de cartró, 121 cubells i 27 contenidors per facilitar la recollida selectiva a les seves instal·lacions (pati, aules, menjador...).   Així mateix, les escoles disposen de la "Maleta de prevenció de residus", un recurs educatiu informatiu per fomentar el consum responsable, evitar el malbaratament alimentari i evitar la generació de residus, entre d'altres objectius.