Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell celebra el trentè aniversari de la seva constitució

El proper 17 de març, a les 11.30h, l’ens comarcal celebrarà els 30 anys de la seva creació amb un acte a la mateixa seu. L’acte també servirà per presentar una escultura de l’artista ivarsenc Erik Schimtz

DIMARTS 12 MARÇ 2019

El Parlament va aprovar la constitució de les tres comarques noves: el Pla d'Urgell, l'Alta Ribagorça i el Pla de l'Estany, el 28 de març de 1988. Mesos més tard, el 27 de juliol del mateix any, l'Ajuntament de Mollerussa va acollir la constitució del Consell Comarcal i va escollir president Ramon Pallàs, alcalde de Miralcamp.

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell té la seu a la Casa Niubó, edifici modernista obra de Ramon Sala Llobet. Es tracta d'una casa senyorial construïda els anys 1905-1906. És un edifici en cantonada caracteritzat per la torratxa que s'alça a l'angle, amb coberta de ceràmica. La torreta compta amb un amb un bell balcó a mig escaire i amb la llinda esglaonada. Va ser restaurada l'any 1990 i habilitada com a seu del Consell Comarcal.

Una escultura de l’artista ivarsenc Erik Schimtz commemorarà el 30è aniversari de la creació del Pla d’Urgell. L’obra, que es col·locarà al pati del Consell Comarcal, està formada per 30 peces amb la forma de la silueta de la comarca que s’aixequen sobre un eix de rotació, situat a Mollerussa, creant una mena de columna que simbolitza l’evolució del territori al llarg d’aquest anys.

 L’escultura, feta amb pedra sorrenca, té una alçada d'1,2 metres i pesa gairebé mitja tona. La part superior de l’obra s’il·luminarà i s’hi podrà veure els municipis del Pla, elaborats amb bronze, així com les venes de la comarca: l’aigua.

“El monument és una al·legoria a l’evolució, a la terra i a la llar. Una columna que s’aixeca en espiral amb els sediments de cada any, que serveix, a la vegada, de peanya per al present. Els canals representen les artèries que han fet fèrtil la comarca i els municipis són les joies obtingudes amb el temps”