Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell acull amb èxit la participació dels col•laboradors de l'estudi SUSTAIN

El Pla d’Urgell i l'Urgell han estat les comarques seleccionades a Catalunya per a la realització d'aquest estudi liderat per un grup d'investigadors de la UAB, que se centra en la recopilació i anàlisi dels diferents desafiaments que comporta el canvi climàtic, el despoblament i la globalització del sector agroalimentari.

Imatge de la reunió
Imatge de la reunió

DIMARTS 05 DESEMBRE 2023

Els dies 30 de novembre i 1 de desembre, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha acollit els participants que han col·laborat amb l'estudi SUSTAIN. Aquest projecte d'abast estatal, liderat per un grup d'investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), se centra en la recopilació i anàlisi dels diferents desafiaments que comporta el canvi climàtic, el despoblament i la globalització del sector agroalimentari, amb l'objectiu de conèixer el seu impacte en les poblacions rurals. El Pla d’Urgell i l'Urgell han estat les comarques seleccionades a Catalunya per a la realització d'aquest estudi. 

La col·laboració del Consell Comarcal ha consistit en la identificació i convocatòria de participants vinculats al sector primari, agroindustrial i a la població migrant de la comarca. S'han organitzat tallers de debat i reflexió per abordar aquests desafiaments dins dels grups representatius. 

Des del Consell Comarcal, el seu president Carles Albert Palau i Boté  ha destacat que “volem expressar el nostre agraïment a tots els participants per la seva predisposició i disponibilitat en aquesta iniciativa. Dins del grup alimentari, volem destacar la participació de persones com Anna Sol, Josep M. Pascual i Manel Montull. Del grup del sector primari, agraïm la col·laboració d'Alba Codony, Sònia Morell, Joan Ramon Santacreu, Josep Balcells, Francesc Martí, Teresa Farnell i Guillem Rosinach. I pel grup de població migrant, volem reconèixer l'aportació de Sònia Lafuente i Meriem El Ourf. Esperem que els resultats que s’obtinguin de l’estudi contribueixin a adoptar estratègies que ens permetin adoptar millores per a tots aquests reptes”.