Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell del Pla d'Urgell s'uneix a 'Reeixim L'OESST' per impulsar cooperatives a Ponent

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell se suma a la segona edició del projecte 'Reeixim L'OESST', liderat per Ponent Coopera en col·laboració amb altres consells comarcals de Ponent.

El president del Consell, Carles Boté amb els altres presidents dels Consells participants en la iniciativa.
El president del Consell, Carles Boté amb els altres presidents dels Consells participants en la iniciativa.

DIJOUS 02 MAIG 2024

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell se suma a la segona edició del projecte 'Reeixim L'OESST', liderat per Ponent Coopera en col·laboració amb altres consells comarcals de Ponent.

 

A partir del 8 de maig fins al 26 de juny, els participants tindran l'oportunitat d'explorar temes essencials com el model cooperatiu, la missió, la visió i els valors, així com l'anàlisi de l'entorn i les estratègies de màrqueting en un programa formatiu gratuït. La primera sessió informativa és avui 2 de maig i té l'objectiu de donar a conèixer els detalls i el funcionament del programa formatiu i en què consisteix el matchfundig, els requisits i les bases del concurs i com presentar-hi la candidatura. La sessió serà a les 12 hores en format híbrid bé en línia o a la sala d'actes del Consell Comarcal de l'Urgell a Tàrrega.

 

El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Carles Palau i Boté, acompanyat d'altres representants dels consells comarcals i el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, van presentar la iniciativa amb l'objectiu d'estimular l'activitat econòmica local i promoure projectes socials i solidaris. L’acte es va fer a la seu de la Diputació de Lleida.  

 

La convocatòria de 'Reeixim L'OESST' pretén identificar i finançar fins a cinc projectes emprenedors mitjançant un procés de 'matchfunding', que consisteix en un micromecenatge publicoprivat que es realitzarà a través de la plataforma Goteo.org i a través del qual els Consells Comarcals de Ponent igualaran amb fons públics, fins un màxim de 4.000 euros per comarca, les aportacions que faci la ciutadania als projectes emprenedors. 

 

Aquesta segona edició està dirigida a persones emprenedores i col·lectius interessats en iniciar projectes empresarials cooperatius a les comarques de Ponent. L'itinerari formatiu, que constarà de 8 sessions virtuals setmanals, se centrarà en l'elaboració del pla d'empresa, amb el suport expert dels tècnics de Ponent Coopera.

 

Després de les sessions formatives, s'obrirà un concurs durant els mesos de juliol i agost, on es seleccionaran les cinc idees més prometedores per rebre, durant el mes d'octubre, suport i acompanyament especialitzat per participar en el 'matchfunding'. 

Galeria d'imatges