Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell del Pla fa un balanç positiu de la participació de Delicadeses del Pla a les fires agroalimentàries de 2024, destacant el creixement i la qualitat dels productes locals

La participació ha generat sinèrgies amb diversos agents institucionals i organitzacions del territori, com els ajuntaments de la comarca, l'Associació Leader de Ponent, PRODECA, la Diputació de Lleida, el Departament d’Agricultura de la Generalitat i l'Escola d'Hoteleria de Lleida

Estand de Delicadeses del Pla al Forum de Barcelona
Estand de Delicadeses del Pla al Forum de Barcelona

DIJOUS 12 DESEMBRE 2024

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell fa un balanç positiu de la participació de la marca Delicadeses del Pla a les fires agroalimentàries de l'any 2024, una iniciativa que ha permès posar en valor el sector artesà i agroalimentari de la comarca. Aquesta participació ha donat visibilitat als productes de qualitat elaborats pels productors locals, consolidant Delicadeses del Pla com un projecte en creixement que impulsa i dona suport a la producció local. Durant l'any, Delicadeses del Pla ha estat present en tres fires d'àmbit nacional destacades: la 151a Fira de Sant Josep de Mollerussa, la 70a Fira de Sant Miquel de Lleida i el Fòrum Gastronòmic de Barcelona, dins de l'espai Aliments del Territori i Tu de la Diputació de Lleida. En aquests espais, s'han exposat més de 80 productes de 40 productors/es de la comarca, amb una àmplia gamma que inclou fruits secs, melmelades, formatges, mel, oli, vermuts i altres productes locals d'alta qualitat.

A més de la seva presència als estands, Delicadeses del Pla ha organitzat una sèrie de demostracions de cuina en directe que han estat molt ben rebudes pel públic. A la Fira de Sant Josep, es van realitzar 7 demostracions amb la participació de 9 productors, mentre que a la Fira de Sant Miquel es van dur a terme 6 demostracions amb 6 productors. Al Fòrum Gastronòmic de Barcelona, es van organitzar 2 demostracions amb 9 productors. Aquestes activitats han permès promoure els productes locals, oferint als assistents l’oportunitat de descobrir les possibilitats culinàries dels productes del Pla d'Urgell de manera interactiva i pràctica.

Aquesta participació també ha generat importants sinèrgies amb diversos agents institucionals i organitzacions del territori, com els ajuntaments del Pla d'Urgell, l'Associació Leader de Ponent, PRODECA, la Diputació de Lleida, el Departament d’Agricultura de la Generalitat i l'Escola d'Hoteleria de Lleida. Aquestes aliances, juntament amb les col·laboracions amb productors de comarques veïnes, han ampliat la visibilitat i les oportunitats de col·laboració entre els productors locals i altres actors del sector agroalimentari.

D'altra banda, el Consell Comarcal ha continuat apostant per la difusió dels productes de Delicadeses del Pla a través de mitjans de comunicació, com el programa radiofònic El Tastet de Ràdio Ponent, on els productors han estat entrevistats i han pogut compartir les seves experiències. Així mateix, Delicadeses del Pla ha estat present en set fires municipals de la comarca, on s'ha destacat la importància dels productes de proximitat i artesanals, reforçant el compromís amb la producció local i sostenible.

A més de la promoció dels productes, el Consell Comarcal ha informat els productors sobre diverses formacions i ajudes disponibles per millorar la seva professionalització, contribuint així a enfortir el sector agroalimentari del Pla d'Urgell i afavorir la seva competitivitat.

Amb la proclamació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia l'any 2025, Delicadeses del Pla es prepara per aprofitar aquesta oportunitat per consolidar-se com a referent de qualitat i proximitat en l'àmbit internacional. Aquesta visió per al futur permetrà continuar posant en valor els productes del territori, amb la intenció de fer-los arribar a noves audiències i mercats més enllà de les nostres fronteres.

En conclusió, la participació de Delicadeses del Pla a les fires agroalimentàries de 2024 ha estat un èxit destacat, amb una presència significativa de productors del Pla d'Urgell, activitats gastronòmiques atractives i una millor difusió dels productes locals. El Consell Comarcal continuarà treballant enfortir i expandir el sector agroalimentari local, amb una clara projecció per a l'any per 2025 i més enllà.

Galeria d'imatges