El Consell del Pla impulsa la promoció agroalimentària amb sis demostracions en directe a la 70a Fira de Sant Miquel
L'ens serà present en un dinar tècnic que reunirà representants de la Diputació de Lleida, l’Associació Leader de Ponent i altres Consells Comarcals
DIVENDRES 27 SETEMBRE 2024
El Consell Comarcal del Pla d’Urgell participarà a la 70a edició de la Fira de Sant Miquel, que se celebrarà als Camps Elisis de Lleida del 26 al 30 de setembre. Durant els quatre dies de la fira, el Consell Comarcal estarà present a l’estand del Pavelló 3, dins l’espai “Aliments del territori i tu” de la Diputació de Lleida, donant a conèixer més d’una quarantena de productors i productores locals del programa Delicadeses del Pla d’Urgell, una iniciativa ja consolidada des de fa quatre anys i que té la voluntat d’impulsar la dinamització agroalimentària de la comarca.
Una de les activitats destacades d’aquesta edició seran les sis demostracions protagonitzades per productors de Delicadeses del Pla d’Urgell. Entre aquests, Rubén Valls, de Cal Valls (Vilanova de Bellpuig), presentarà la degustació de “Sucs ecològics i naturals per combatre el fred”; Albert Porté, de Lo + Bo de Lleida (Mollerussa), oferirà tastos de panadons i coques de recapte artesanes; Andreu Montserrat, de Forn Macià (Sidamon), mostrarà "L'art de fer orelletes: les postres del Pla", maridades amb ratafia del Solsonès; Montse Fabrés, de Davantal Net de Gluten (el Palau d'Anglesola), presentarà productes sense gluten sota el títol “Net de Gluten i Ple de sabor”; Jaume Espart i Lídia Fernández, de Mos de Tros (Vallverd d’Urgell), oferiran un tast de conserves dolces i salades amb “Del pot al plat”; i finalment, Joaquim Castells, de Càrniques del Pla (Mollerussa), elaborarà hamburgueses artesanes amb pa de brioix del Patet i salsa de formatge blau de Formatges Camps, maridades amb cerveses artesanes de la comarca.
El president de l’ens comarcal, Carles Palau i Boté, ha destacat la importància d’aquesta participació en la fira: “La Fira de Sant Miquel és una gran oportunitat per donar visibilitat als productes agroalimentaris del Pla d’Urgell i per posar en valor la qualitat i la innovació dels nostres productors locals. Amb iniciatives com Delicadeses del Pla, volem reforçar el nostre compromís amb el desenvolupament econòmic de la comarca, creant espais de promoció que generin oportunitats de creixement per al territori.”
Durant la fira de Sant Miquel el Consell serà present a un dinar tècnic que reunirà representants de la Diputació de Lleida, l’Associació Leader de Ponent i altres Consells Comarcals. Aquest esdeveniment servirà per debatre com afrontar la promoció agroalimentària de l’any 2025, quan Catalunya serà nomenada Regió Mundial de la Gastronomia, amb l’objectiu de crear una marca geogràfica agroalimentària que potenciï els productes del territori.
Delicadeses del Pla d’Urgell no només impulsa la participació en fires i esdeveniments locals, sinó que també promou els productes de la comarca a través de càpsules divulgatives en format d’entrevista al programa "Aquí a l'Oest", dins la secció gastronòmica "El Tastet", emesa per Ràdio Rosselló