Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Suport als ajuntaments per tenir la setmana vinent una valoració de danys

En declaracions als mitjans de comunicació, Rafel Panadés ha traslladat, en nom de la institució, el suport i la solidaritat a tots els municipis catalans afectats per la greu llevantada

Imatge de la reunió celebrada aquest divendres a Mollerussa
Imatge de la reunió celebrada aquest divendres a Mollerussa

DIVENDRES 25 OCTUBRE 2019

Alcaldes i alcaldesses del Pla d’Urgell s’han reunit avui d’urgència al Consell Comarcal i el president Rafel Panadés els ha ofert el suport dels Serveis Tècnics per tal de poder tenir enllestida la setmana vinent una primera estimació de costos pels danys provocats pels aiguats i, així, poder sol·licitar ajuts directes i subvencions a les administracions superiors, com ara la Diputació de Lleida o les que pugui aprovar el Govern català. Les principals afectacions a la comarca es concentren en camins de terra i en el ferm de carrers i carreteres locals, que la força de l’aigua ha malmès al seu pas.

En declaracions als mitjans de comunicació, Rafel Panadés ha traslladat, en nom de la institució, el suport i la solidaritat a tots els municipis catalans afectats per la greu llevantada. Al Pla d’Urgell, cal retrocedir fins el 1874 -a la coneguda com a riuada de Santa Tecla- per recordar un episodi d’aiguats tan devastadors com els patits per la pluja dels dies 22 i 23 d’octubre.

Les precipitacions van deixar registres d’entre 130 i 160 litres per metre quadrat a la comarca del Pla d’Urgell. Al desbordament dels rius Ondara i Corb va sumar-s’hi els cabals sobreabundants procedents de comarques veïnes, els quals es van obrir pas per la conques de Les Canals i Les Borgetes. Conseqüència de l’estat dels accessos pel temporal, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell  va haver de suspendre bona part de les rutes de transport escolar que gestiona a diari. Aquest divendres el servei ha quedat completament normalitzat.