Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell gestionarà més d'1.300.000 euros per al retorn a les aules

Hi haurà 20 rutes de transport escolar amb 610 usuaris per aquest curs 2019/2020. El Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha rebut un total de 656 peticions d’ajut per a menjador escolar.

El president Rafel Panadés acompanyat pel gerent i la tècnica d'Ensenyament del Consell
El president Rafel Panadés acompanyat pel gerent i la tècnica d'Ensenyament del Consell

DIMARTS 10 SETEMBRE 2019

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell preveu destinar més d’1.300.000 euros per al nou curs escolar 2019-2020 que començarà dijous. L’ens comarcal es fa càrrec de la gestió del servei de transport escolar (obligatori i no obligatori) i de les beques i ajuts individuals per a menjador. El departament d’Educació de la Generalitat, la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal aporten el finançament necessari per al desenvolupament de tots aquests serveis per als escolars de primària i secundària. El retorn a les aules també comportarà el servei de menjadors escolars a 21 centres docents i l’inici, en els propers mesos, de les Activitats de Dinàmica Educativa, tal com s’ha informat en roda de premsa aquest dimarts. 

Concretament, pel que fa el transport escolar, l’Àrea d’Ensenyament del Consell Comarcal del Pla d’Urgell gestiona el servei de 20 rutes de transport escolar a tota la comarca: 2 són de transport no obligatori (a les escoles de primària dins del mateix municipi Vallverd-Ivars, Els Arcs-Bellvís), 13, de transport obligatori (a instituts de secundària La Serra i Mollerussa IV) i 5 rutes a centres d'educació especial (al CEE Siloé, CEE l’Esperança-Aremi-Plançó i  dos Itineraris Formatius Especials (IFE) de l’Institut Mollerussa).

La novetat per aquest curs és el servei de transport obligatori a l’institut Mollerussa IV, de nova creació. Els alumnes que utilitzaran aquest servei són 43  dels municipis del Poal, Sidamon, Vila-sana i Golmés. Diàriament es transportaran aproximadament 610 alumnes de les diferents poblacions de la comarca. El cost d’aquest servei va ser d’1.014.887 euros el curs 2018/2019 i es s’estima la mateixa despesa per al curs 2019/2020.

Menjador escolar i ajuts per a famílies per raons socioeconòmiques

Així mateix, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell convoca anualment una línia d’ajuts individuals de menjador adreçats a l'alumnat d'ensenyaments obligatoris i de segon cicle d'educació infantil, de centres educatius sufragats amb fons públics, per al curs 2019-2020. El nombre de sol·licituds per al proper curs ha estat de 656. La previsió pressupostària és superior als 234.000 euros. L'Àrea d'Ensenyament del Consell Comarcal del Pla d’Urgell gestiona els menjadors escolars de 21 centres docents de la comarca. En total, s’ofereix el servei diàriament a aproximadament 600 alumnes. També es fa càrrec per un import de gairebé 60.000 euros de les beques garantides de menjador obligatori a centres especials i concertats del Pla d’Urgell.