Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell lliurarà prop de mig miler de mascaretes i protectors facials a municipis i residències del Pla

Amb la col·laboració de l'ACM, productors artesanals de Catalunya i l’aprovisionament de pantalles protectores realitzades amb impressió 3D

Imatge dels protectors facials fets amb impressió 3D
Imatge dels protectors facials fets amb impressió 3D

DIMARTS 31 MARÇ 2020


El Consell Comarcal del Pla d'Urgell distribuirà prop de mig miler de mascaretes i protectors facials als municipis i residències de gent gran de la comarca per col·laborar en la prevenció de la població davant l'epidèmia per coronavirus. Aquesta  acció és possible gràcies a la col·laboració de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i de productors artesanals de Catalunya amb els quals s’ha establert contacte per a l’obtenció de 315 i 100 mascaretes, respectivament. Així mateix, l’aprovisionament de 60 pantalles protectores s’ha realitzat a través de proveïdors de les Garrigues i del Pla d’Urgell que fabriquen material amb impressió 3D.

En aquests moments, els serveis del Consell Comarcal del Pla d'Urgell continuen operant telemàticament i el Centre de Distribució d'Aliments, ubicat a Mollerussa, presta atenció presencial quatre dies a la setmana per al repartiment d’una vintena de lots diaris de mitjana. Des de l’Àrea d’Atenció a les Persones, es manté el contacte telefònic amb els col·lectius més vulnerables, com ara persones grans que viuen soles i requereixen serveis d’atenció domiciliària o famílies amb infants que han estat derivades als servei d’intermediació socioeducativa, entre altres. 

Pel que fa a la recollida de residus sòlids urbans, s’efectua amb normalitat si bé les deixalleries continuen tancades per aquesta situació de confinament general. A la vegada, des de l’Àrea de Promoció Econòmica i la de Turisme s’estan preparant i difonent mesures econòmiques per contribuir a la reactivació del teixit empresarial i contribuir a promocionar el Turisme de proximitat quan la situació d'excepcionalitat es normalitzi. Els serveis tècnics han establert també sistemes de treball amb els ajuntaments perquè no s'alenteixin expedients. 

Així mateix, el Consell Comarcal també està en contacte i coordinació amb els departaments de la Generalitat per seguir les instruccions en relació amb el pagament dels contractes derivats de competències delegades, com ara proveïdors de serveis escolars, i, especialment en aquests moments, per al corresponent seguiment de l’entrega de les targetes moneder a més de 350 famílies.