Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell promociona en quatre llengües el Camí Ignasià pel Pla

El quadríptic aporta informació sobre els serveis que els visitants tenen al seu abast, com ara allotjaments, comerços o punts d’interès i és consultable en anglès, francès, castellà i català.

DIJOUS 18 GENER 2024

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell amb la col·laboració de l’Associació Amics del Camí del Palau d’Anglesola han editat un nou material turístic per promocionar l’etapa del Camí Ignasià que discorre per la comarca. Es tracta de la número 23, de gairebé 25 quilòmetres i que passa pel Palau d’Anglesola i  continua travessant els paisatges del Pla d’Urgell fins a l’Urgell.  

Aquest material informatiu s’ha editat en quatre llengües perquè s’ha constatat la presència de nombrosos pelegrins estrangers al seu pas pel Palau d'Anglesola i, especialment a l'alberg municipal, tal com ha explicat el president del Consell, Carles Palau i Boté.   

El quadríptic aporta informació sobre els serveis que els visitants tenen al seu abast, com ara allotjaments, comerços o punts d’interès i és consultable en anglès, francès, castellà i català. Així mateix, també s’hi descriu el traçat del Camí de Sant Jaume per la comarca, que, en aquest cas, també creua pel Palau d’Anglesola i enllaça amb l’Urgell passant per la localitat de Castellnou de Seana. 

El Camí Ignasià recrea l’itinerari que el cavaller Ignasi de Loiola va recórrer l’any 1552 des del seu poble natal al País Basc fins a Manresa, ciutat on va fer estada abans de viatjar a Terra Santa. Manresa es va convertir en l’emplaçament clau de l’obra del sant on va fundar l’ordre de la Companyia de Jesús (jesuïtes).  

Actualment, la ruta està dividida en 27 etapes i té un recorregut de 650 km pel País Basc, la Rioja, Navarra, Aragó i Catalunya. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha col·laborat en l’edició d’aquest material turístic de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Pla d’Urgell.