Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell reuneix empresariat del Programa 30 Plus, iniciativa que ha permès 138 contractacions en 88 empreses els darrers 5 anys

Aquest programa s’inicia el 2018 i, en aquests darrers 5 anys,  el SOC ha fet una aportació anual d'uns 424.000€ al Consell Comarcal del Pla d’Urgell, adreçats en la seva major part al finançament dels ajuts per a cada contractació, que suposen aproximadament el 75 % del seu cost laboral total.

DIVENDRES 02 FEBRER 2024

El president del Consell del Pla d’Urgell, Carles Palau Boté, s’ha reunit aquest divendres amb més d’una quinzena d’empresaris, participants en la darrera convocatòria del Programa 30 Plus, per conèixer la seva experiència, aportacions i necessitats de personal.

Segons Palau, “el desenvolupament d’aquest programa ha estat exitós perquè 138 persones aturades han pogut trobar una feina i formar-se, a l’hora que  també s’ha ajudat 88 empreses en el seu procés de contractació, acompanyament, formació  i justificació final de la subvenció”. 

El Programa 30 Plus és un programa innovador creat pel Servei Públic d’Ocupació (SOC) de Catalunya i desenvolupat en el marc de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Afers Laborals del Ministeri de Treball i Economia Social. El seu objectiu és la inserció laboral de persones en situació d’atur de 30 anys i més, proporcionant-los, entre d’altres recursos, la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball.

Aquest programa s’inicia el 2018 i, en aquests darrers 5 anys,  el SOC ha fet una aportació anual d'uns 424.000€ al Consell Comarcal del Pla d’Urgell, adreçats en la seva major part al finançament dels ajuts per a cada contractació, que suposen aproximadament el 75 % del seu cost laboral total. Així mateix, els fons també es destinen a les despeses del personal tècnic que el Consell dedica al programa.

Actualment el Consell està desenvolupant la convocatòria de 2023 del Programa 30 Plus amb un primer balanç de  17 empreses i  23 treballadors atesos, dels quals 22 ja s’han inserit laboralment.