Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Control remot i centralitzat per les sis estacions depuradores d’aigües residuals del Pla d'Urgell

El Consell Comarcal treu a concurs un projecte amb un pressupost base de 316.763,46 euros,  que inclou també altres millores. Panadés plantejarà a l’ACA la incorporació a la xarxa de tractament en alta dels pobles de Castellnou de Seana, Poal, Sidamon, Vila-sana, Els Arcs, Vallverd i El Bullidor

Fotografia a l'EDAR de Fondarella, on hi ha el laboratori comarcal de control de sanejament
Fotografia a l'EDAR de Fondarella, on hi ha el laboratori comarcal de control de sanejament

DIMARTS 03 SETEMBRE 2019

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha licitat per 316.763,46 euros  (IVA inclòs) un projecte que, entre altres, permetrà el control remot i centralitzat a través d’Internet de les sis estacions depuradores d’aigües residuals (EDAR) i l’accés públic a les principals dades. Per això, el projecte a licitació preveu l’actualització dels sistemes d’automatització i control obsolets i la migració a tecnologies que permetin implantar un sistema de supervisió centralitzat a l’EDAR de Fondarella on ja s’hi troba la unitat de laboratori i analítica. L’objectiu final consisteix en optimitzar costos i visualitzar els principals paràmetres de la xarxa de sanejament en una pàgina web d’accés públic.

Els municipis del Pla d’Urgell amb connexió a EDARS són:

 • Bell-lloc d’Urgell (EDAR Bell-lloc)
 • Bellvís (EDAR Bellvís),
 • Mollerussa, Fondarella, Palau d’Anglesola, Miralcamp, Golmés i Vilanova de Bellpuig (EDAR Fondarella)
 • Ivars d’Urgell i Barbens (EDAR d’Ivars)
 • Torregrossa (EDAR Juneda-Torregrossa)
 • Linyola (EDAR de Linyola)

En total, sumen un cabal de disseny de més de 23.000 metres cúbics per dia. El president Rafel Panadés ha explicat en roda de premsa que ara el Consell plantejarà a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) la incorporació de Castellnou de Seana, Poal, Sidamon i Vila-sana, Els Arcs i Vallverd i El Bullidor. “Volem completar tot el Pla de depuració de la comarca i, per això, ja hem fet un estudi d’aquests pobles amb diferents opcions per veure quina seria la millor. Cal veure si és millor una nova EDAR o la connexió per bombeig a alguna d’existent”.

Amb l’execució del Projecte de Reposicions i Millores a l’àmbit del Consell Comarcal del Pla d’Urgell es pretén satisfer, també les següents necessitats:

 • Substitució del tractor tallagespa de l’EDAR de Fondarella.
 • Substitució de les bombes de capçalera de l’EDAR de Linyola. Instal·lació de graelles extraibles als reactors de l’EDAR de Bell-lloc d’Urgell.
 • Impermeabilització de la coberta de l’edifici industrial i instal·lació d’un bis sense fi a l’EDAR de Juneda-Torregrossa.
 • Automatització de la porta d’accés a l’EDAR de Barbens-Ivars d’Urgell.
 • Vorera edifici bufants EDAR de Bellvís.

El projecte ha estat redactat des dels Serveis Tècnics del Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

 

Galeria d'imatges