Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pla d’Urgell inicia una campanya per ampliar l’oferta d’habitatge de la comarca

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha presentat aquest dijous al Palau d’Anglesola la iniciativa "Cases Plenes, Pobles Vius". Es tracta d’una campanya de comunicació que té per objectiu donar a conèixer la borsa de lloguer de la comarca per atreure propietaris d'habitatges buits i ampliar l’oferta d’habitatge.

DIVENDRES 17 NOVEMBRE 2023

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha presentat aquest dijous al Palau d’Anglesola la iniciativa "Cases Plenes, Pobles Vius". Es tracta d’una campanya de comunicació que té per objectiu donar a conèixer la borsa de lloguer de la comarca per atreure propietaris d'habitatges buits i ampliar l’oferta d’habitatge.

Actualment, hi ha uns 1.500 allotjaments buits a la comarca del Pla d’Urgell, que representen al voltant del 17% del total. Durant la presentació, el president del Consell, Carles Palau, ha explicat que “és indispensable posar aquests pisos al mercat perquè l’allotjament és una necessitat bàsica i la manera d’evitar el despoblament”. En aquest sentit, Palau ha remarcat que lligada a la manca d’habitatge hi ha la creixent pèrdua de serveis: “tenim pobles on ja no hi ha forn de pa i pobles que s’estan quedant sense entitats bancàries”.

Una necessitat creixent

Carles Palau ha explicat que és un moment en què hi ha molta demanda, però no hi ha oferta. Per això, el que es pretén amb la campanya de difusió és posar nous habitatges al parc de lloguer per donar resposta a la demanda de joves que es volen emancipar i de nous treballadors que volen venir a viure a la comarca.

La campanya comunicativa inclourà més d’una quinzena de vídeos on diverses persones dels municipis del Pla d’Urgell – a excepció de Mollerussa, que ja disposa de borsa d’habitatge pròpia – exposaran la necessitat d’augmentar el parc d’habitatges per revitalitzar el territori.

Un servei gratuït i amb garantia de cobrament

A través de l’Agència d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya i de l’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, la borsa d’habitatge és un servei gratuït que permet a les persones propietàries de pisos i cases buides posar-los a lloguer amb total garantia de cobrament.

A més, el servei ofereix assessorament tècnic, la tramitació de tota la documentació i un servei de mediació per a seleccionar el llogater més adient i intervenir en cas de desacord. A més, també inclou una revisió anual sobre el bon ús de l’habitatge durant el període de vigència del contracte. El servei és totalment gratuït i compta amb una assegurança que dona cobertura en cas d’impagament.

D’altra banda, en el cas d’habitatges que necessitin alguna petita reforma, la borsa de lloguer comarcal també ofereix un servei orientació tècnica i informació sobre els ajuts de rehabilitació disponibles i sobre les subvencions per a millorar-ne l’accessibilitat.

El Palau d’Anglesola, el primer cas d’èxit

La presentació ha tingut lloc a Palau d'Anglesola on, des de fa un any, hi ha ubicat el primer pis que s’ha llogat amb èxit a través de la borsa de lloguer del Pla d’Urgell. L’alcalde del municipi, Francesc Balcells, ha subratllat que l’habitatge és un dels principals temes de l’agenda i ha expressat el desig que la campanya tingui el màxim ressò possible: “aconseguir més habitatges és clau per dotar de vida i més serveis a pobles com el nostre”.

Les persones interessades a apuntar-se a la borsa d’habitatge poden dirigir-se al Consell Comarcal del Pla d’Urgell, situat al carrer Prat de la Riba, 1 de Mollerussa, o també poden contactar amb els tècnics a través del correu borsahabitatge@plaurgell.cat o trucant al telèfon 973 71 13 13.