Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pla d’Urgell recupera el 84% dels residus que van a les deixalleries

Més de 10.500 serveis s'hi van registrar el 2018

DIVENDRES 02 AGOST 2019

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell gestiona tres deixalleries comarcals: dues de fixes, i una de mòbil.  En concret, és titular de les instal·lacions ubicades a Castellnou de Seana, mentre que per delegació de  l’Ajuntament de Mollerussa també es fa càrrec del servei que es presta a la capital del Pla d’Urgell. La tercera deixalleria és mòbil i itinerant pels pobles. En global, comptabilitzant-ne les tres, l’any 2018 es van recollir 1.884 tones de residus i d’aquestes, 1.586,08, és a dir el 84,1% es van poder recuperar posteriorment a plantes de reciclatge i valorització, segons consta als informes anuals de recollida de residus del Servei de Medi Ambient. El nombre d’usuaris es va situar en les 10.528, xifra a l’alça respecte al 2017.

Per tal de fomentar encara més l’ús de les deixalleries comarcals, el Servei de Medi Ambient del Consell Comarcal té diferents projectes sobre la taula, que podria activar aquest mateix any. Un d’ells passa pel reaprofitament del material que es recupera a les deixalleries, com ara bicicletes, mobiliari per la llar o objectes de decoració.

Així mateix, el Consell Comarcal també podria posar en servei properament una aplicatiu que facilitaria l’intercanvi d’objectes de la deixalleria, recuperats i preparats per a un segon ús.