Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa d’inserció laboral d’ASPID que s’ofereix des del Consell ajuda a trobar feina a 46 persones al 2019

Tant la presidenta de l’associació com la seva directora dels servei d’orientació, han posat en relleu la importància de la xifra aconseguida perquè suposa un percentatge d’ocupació del 39%, superant en escreix mitjana d’altres anys, que  oscil·lava entre el 25% i el 30%.

Imatge de la roda de premsa d'aquest dimarts
Imatge de la roda de premsa d'aquest dimarts

DIMARTS 16 JUNY 2020

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, i la presidenta de l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID), Bibiana Bendicho, han presentat quest dimarts el balanç de les actuacions fetes a la comarca l’any 2019 a través del Servei d’Orientació, Formació i Intermediació Laboral que gestiona l’entitat des de la seu de l’ens comarcal. Ho han fet telemàticament en una roda de premsa en què també han participat la directora de Serveis, Lídia Méndez, i el gerent del Consell Comarcal, Carles Esquerda (s’adjunta imatge).

Amb el suport dels diferents programes que ofereix ASPID de preparació de candidatures per la recerca de feina, un total de 46 persones del Pla d’Urgell amb discapacitat o bé risc de vulnerabilitat social van accedir a una feina al 2019, principalment, en el sector serveis i l’agroalimentari. Tant la presidenta de l’associació com la seva directora dels servei d’orientació, han posat en relleu la importància de la xifra aconseguida perquè suposa un percentatge d’ocupació del 39%, superant en escreix mitjana d’altres anys, que  oscil·lava entre el 25% i el 30%. Aquests 46 usuaris formen part de les 117 atencions totals realitzades l’any 2019 a través de diferents programes, també amb el suport del programa Incorpora de La Caixa.

La col·laboració entre el Consell Comarcal del Pla d’Urgell i l’associació ASPID es va iniciar fa 12 anys amb un servei d’atenció setmanal des de les dependències de la seu comarcal, i que  a partir de juliol es preveu reprendre presencialment amb cita prèvia.

Justament, el president del Consell Comarcal, Rafel Panadés, ha insistit en la importància del suport que ofereix ASPID i més ara, en un context com l’actual amb l’afectació sobrevinguda per la crisi al mercat laboral provocada per la pandèmia.

Per a més informació sobre l’Associació ASPID i els seus projectes podeu consultar el web www.aspid.cat