Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els municipis del Pla d’Urgell, a estudi per avaluar el potencial de generació fotovoltaica a nivell comarcal

L’avaluació dels municipis s’inclou en un projecte innovador que encapçala l’Associació Leader de Ponent i que també es realitzarà a l’Urgell, el Segrià i les Garrigues.

Imatge de la roda de premsa. D'esquerra a dreta: Carles Esquerda, gerent del Consell; Neus Borràs, tècnica de l'Associació Leader Ponent
Imatge de la roda de premsa. D'esquerra a dreta: Carles Esquerda, gerent del Consell; Neus Borràs, tècnica de l'Associació Leader Ponent

DIMARTS 08 SETEMBRE 2020

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell i l’Associació Leader de Ponent treballen conjuntament per impulsar la transició energètica a la comarca del Pla d’Urgell i una de les darreres iniciatives és el projecte innovador “PIRINNOWA’TT: Transició energètica, mobilitat sostenible i ocupació” subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).  En el marc d’aquest projecte es realitzarà la redacció d’una diagnosi sobre les potencialitats de l'energia solar fotovoltaica i les seves oportunitats de negoci i una formació especialitzada en instal·lacions solars fotovoltaiques.

Amb aquesta diagnosi es preveu el dimensionat d’una instal·lació solar fotovoltaica d’autoconsum per dependències municipals dels ajuntaments de les comarques del Pla d’Urgell, l’Urgell, les Garrigues i el Segrià. I també es classifica la superfície geogràfica de les comarques segons la seva aptitud per allotjar instal·lacions d’energia solar fotovoltaica, com a no apte, apta i òptima.

El resultat es donarà a conèixer a finals d’any, amb una presentació pública per als municipis que en formin part. En l’estudi s’hi inclouen tots els municipis del Pla d’Urgell.

En el marc del projecte innovador, també s’ha inclòs una capacitació especialitzada en instal·lacions solars fotovoltaiques, que s’iniciarà  el 15 de setembre i que està dirigida a instal·ladors elèctrics aturats o en actiu. La formació es realitzarà de manera presencial i seguint les mesures de seguretat establertes fins al moment al Consell Comarcal del Pla d’Urgell, a Mollerussa.

A banda d’això, s’ofereix un servei d’assessorament i gestió dels consums energètics als ajuntaments i a les empreses, així com també formacions en aquest àmbit.