Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta la diagnosi sobre les potencialitats econòmiques de la pedra

Es van fer dues sessions de presentació a l'Urgell i a les Garrigues.

DILLUNS 08 JULIOL 2019

En el marc del projecte "La pedra com un recurs territorial generador d'activitat econòmica i ocupació" del qual la comarca del Pla d'Urgell en forma part, es va presentar la diagnosi dels sectors econòmics vinculats a la pedra.

Aquesta diagnosi s'ha fonamentat en un seguit d'entrevistes de gent del territori vinculades al món de la indústria, la construcció, l'ensenyament, l'agricultura -patrimoni de la pedra seca-, l'escalada en  bloc, artistes/escultors, el turisme i la cultura.

La diagnosi ens fa una radiografia de com estan els diversos sectors i sobretot ens apunta línies de futur per treballar en cada un dels àmbits econòmics associats a la pedra i la pedra seca.

Amb aquest resultat, s'ha conegut una realitat que a vegades resulta invisible i fruit de l'anàlisi han sorgit fins a 23 propostes repartides en les quatre famílies: indústria de la pedra, construcció i tècnics, patrimoni i promoció i escalada en bloc.

Per tal de donar a conèixer aquesta diagnosi, es van fer dues presentacions, la primera a La Floresta, a les Garrigues, i la segona a Maldà, a l'Urgell.