Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Espectacle visual amb poemes de Maria-Mercè Marçal

El Consell col·laborarà en la difusió de l’acte organitzat per al dia 31 de juliol per l’Ajuntament del Poal a l’entorn de l’emblemàtic edifici de Cal Castell. L’espectacle va a càrrec de Lluís Fortuny, fundador de la companyia Elèctrica Dharma.

Imatge de Cal Castell de Poal
Imatge de Cal Castell de Poal

DIMARTS 30 JUNY 2020

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell col·laborarà en la difusió de l’obra poètica de Maria-Mercè Marçal a través de l’acte organitzat per al dia 31 de juliol per l’Ajuntament del Poal a l’entorn de l’emblemàtic edifici de Cal Castell. L’espectacle porta per títol Connexions poètiques i va a càrrec de Lluís Fortuny, fundador de la companyia Elèctrica Dharma.

Connexions poètiques és un recital de petit format, on imatges i poemes es fusionen amb instruments en directe i una taula de dj. Segons el seu promotor, el so de la cobla amb els cants gregorians, els poemes de Maria-Mercè Marçal, així com també, els cants africans amb la guitarra de Jimmy Hendrix i els poemes de Salvat Papasseit es fusionen en un espectacle nocturn i a la fresca.

Amb quasi cinquanta anys de carrera a la Companyia Elèctrica Dharma, Fortuny ha gravat vint-i-cinc discs, ha fet milers de concerts alguns d’històrics com al Palau Sant Jordi, Rock in Rio, Knitting Factory de New York, Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Festival au Désert de Mali, així com nombroses gires arreu del món: Europa, Àfrica, Brasil, EE.UU, etc.

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, ha explicat que aquesta iniciativa, en funció de l’acollida del dia 31 al Poal, podria tenir caràcter itinerant a diferents municipis de la comarca perquè a més a més de contribuir a una major difusió i coneixement de l’autora "els ajuntaments estem buscant formats diferents d'activitats a l'aire lliure", en al·lusió a la pandèmia per coronavirus.

Maria-Mercè Marçal va viure i morir a Ivars d’Urgell i la seva obra és de referència en el panorama de les lletres catalanes. Des de fa més de 22 anys, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell organitza un certamen poètic en record a la seva trajectòria. El professor i escriptor Jaume Suau en fou el guanyador de la darrera convocatòria, que es va donar a conèixer al febrer.