Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Exposició de Sara Boldú, “Els artistes van amb tractor” a l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell

Amb el suport de l'Oficina de Turisme del Pla d'Urgell

Imatge d'una de les fotografies que es poden veure (Autora: Sara Boldú)
Imatge d'una de les fotografies que es poden veure (Autora: Sara Boldú)

DILLUNS 14 SETEMBRE 2020

L’exposició “Els artistes van amb tractor” de l’artista Sara Boldú es pot visitar a l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell, a la Casa Canal de Mollerussa, fins al 4 d’octubre i compta amb la col·laboració de l’Oficina de Turisme del Pla d’Urgell.  La mostra és el resultat d’un treball de mesos en què Boldú es va servir d’un drone per documentar  les tasques del camp com ara llaurar, segar, collir o veremar en diferents cultius de la seva comarca, Les Garrigues. 

El resultat és un recorregut fotogràfic amb imatges zenitals que plasmen l’empremta de la pagesia en el paisatge com si aquest fos una tela. L’artista  mostra així l’agricultura des d’un punt de vista artístic, visual i poètic i busca posar en valor la pagesia i la vida rural.  

A banda de fotografies a vista d’ocell, l’exposició també inclou imatges de vídeo dels paisatges i tasques captades i entrevistes a pagesos on reflexionen sobre el seu ofici. A més, cada imatge compta amb un codi QR que permet accedir a un vídeo que aprofundeix en la tasca que es contempla.  

Amb aquest projecte, Sara Boldú ha estat guardonada amb el Premi Especial del Jurat del 31è Premi Pica d’Estats, del Patronat de Turisme de la D. 

Un espai que ofereix visites guiades per la història del territori i com l’aigua n’ha canviat la seva fisonomia i la manera de viure de la seva gent. Podeu trobar més informació a http://www.turismeplaurgell.cat/ca/comarca/visites-d-interes/2/espai-cultural-dels-canals-d-urgell  . La visita a l'exposició és gratuïta.