Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’autora xativina Consol Martínez Bella guanya el XXIè Premi de Poesia Maria Mercè Marçal

La guanyadora Consol Martínez ha recollit el premi a mans de la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, en un acte celebrat aquest vespre al restaurant Resquitx (Golmés). En el transcurs de l’acte també s’ha lliurat una placa commemorativa al sr. Jordi Pàmias, membre del jurat des de l’inici del premi. El certamen ha aplegat un total de 90 obres presentades, obtenint un rècord de participació

DIMECRES 06 MARÇ 2019

Mollerussa, 1 de març de 2019 -, El passat 1 de març es va celebrar el lliurament delXXIè Premi de Poesia Maria Mercè Marçal, un certamen que promou la creació poètica en català.

L’autora Consol Martínez Bella (Xàtiva, 1966), ha estat la guanyadora d’entre 90 obres presentades, obtenint així un rècord de participació i consolidant-se com un dels premis literaris més importants en llengua catalana. 'Ingravideses' és un poemari de to intimista amb un total de 40 poemes, 20 a la primera part, 10 a la segona i 10 a la tercera i última part.

L’acte, que es va dur a terme al restaurant Resquitx de Golmés, va comptar amb la participació de l’Escola El Carme de Mollerussa, que ha acompanyat als assistents amb la lectura d’una selecció de poemes de l’últim llibre publicat del Premi de Poesia i Il·lustració el Sol del Pla.

La guanyadora va rebre en mans de la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, i del president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Joan Trull, l'import de 3.000 euros, corresponent als drets de la primera edició de l'obra, que publicarà Pagès Editors dins de la col·lecció La Suda.

En el transcurs de l’acte, també s’ha volgut reconèixer la tasca de Jordi Pàmias, membre del jurat del premi Maria Mercè Marçal, el qual ha rebut una placa commmemorativa a mans del president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull i Borràs.

Pàmias, participa com a jurat del premi literàri des de la primera edició.

Els membres del jurat del XXIè Premi de Poesia Maria Mercè Marçal son: Jordi Pàmias, Joan Cornudella, Ramon Rubinat, Jaume Pont i Àngels Marzo, que també actua de secretària del jurat.

L’acte va comptar amb la participació de Ramon Farré, delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a Lleida, la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Perelló; l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; Jordi Calvís, alcalde de Golmés, Lluís Pagès, de l’editorial Pagès Editors, entre d’altres.

En l’acte de lliurament hi ha partipat un total de 400 persones que van gaudir de la vetllada al restaurant Resquitx de Golmés.