Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 12a edició de la Catigat incorpora una cursa per a nens

Aquesta serà d’uns 15 quilòmetres i està pensada per 50 nens acompanyats cada un d’ells d’un adult. L’euro solidari d’enguany serà per la plataforma de recolzament i patrocini a l’esport femení ‘Ellas son de aquí’ (www.ellassondeaqui.com)

DIJOUS 14 FEBRER 2019

La popular pedalada en BTT del Pla d’Urgell, la Catigat, incorpora enguany, per primera vegada, la Catigat Kids, una cursa per a nens d’uns 15 quilòmetres aproximadament. Aquesta, està pensada per 50 nens, tots ells acompanyats per un adult, i serà un circuït circular que sortirà de Miralcamp i anirà cap a Mollerussa, passarà entre d’altres punts pel Salt del Durant, i retornarà cap a Miralcamp.

Així ho ha explicat David Folguera, membre de l’organització de la cursa, que també ha avançat que enguany, un dels punts d’avituallament de la cursa seran els recent restaurats búnquers de la Guerra Civil trobats a Bellvís. “En aquests búnquers hi hem preparat una recreació històrica de la Guerra Civil, així els participants a la cursa podran aturar-se a descansar en aquest indret de Bellvís i alhora conèixer part de la nostra història de la mà d’aquests actors”. La Cursa també visitarà altres punts del Pla d’Urgell com l’Estany d’Ivars i Vila-sana, El circuït BMX de Vila-sana i el Puig del Barret Picat, prop de Bellvís.

El municipi del Pla d’Urgell que enguany acull la Catigat és Miralcamp. El seu alcalde, Melcior Claramunt ha explicat que gràcies a activitats com aquesta cursa, el municipi ha vist nàixer el club CE BTT Miralcamp, “Els membres del qual ja participaven com a equip en diferents competicions esportives, i ara s’han constituït com a Club i col·laboren amb molta empenta en l’organització d’aquesta dotzena edició de la Catigat i altres activitats esportives”, apunta l’alcalde.

L’euro solidari de la Catigat, enguany anirà a parar a l’associació “Ellas son de aquí” (www.ellassondeaqui.com), una plataforma de recolzament a l’esport femení que promou i finança diferents projectes. Mercè Gomà, representant de la plataforma explica que tots els diners recaptats en la Catigat aniran íntegrament a finançar algun dels seus projectes. “La nostra plataforma dóna èmfasi a les dones i posa en valor l’esport femení. La Catigat té només un 15 per cent de participació femenina i nosaltres col·laborarem a promocionar la cursa entre les participants femenines, a l’hora que destinarem l’euro recaptat de cada inscripció a finançar algun dels nostres projectes”, descriu Gomà.

Enguany, també en motiu de la cursa, s’han comprat senyals d’atenció als ciclistes que es col·locaran i es deixaran fixes en cada un dels municipis del Pla d’Urgell. En un futur s’està treballant, amb la col·laboració del Consell Comarcal, en senyalitzar una ruta BTT que passi per tota la comarca. Joan Trull president del Consell Comarcal ha agraït de nou la continuïtat d’aquesta cursa, “que cada cop va adquirint més notorietat i que ja s’ha convertit en una molt bona eina de promoció de la nostra comarca”, diu Trull.

Recordem que la Catigat és un a cursa no competitiva de BTT amb diferents recorreguts que transcorren per tots els pobles i nuclis de la comarca. Hi ha la ruta llarga de 105 quilòmetres, la mitjana de 75 quilòmetres i la petita de 42. Està pensada per uns 1000 participants i enguany se celebrarà diumenge 28 d’abril. Les inscripcions s’obriran a partir del 15 de febrer.