Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La comarca del Pla d’Urgell celebra els 30 anys de la seva constitució

El passat diumenge 17 de març el Consell Comarcal del Pla d’Urgell va celebrar el trentè aniversari de la seva constitució amb la visita del conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch.

DIJOUS 21 MARÇ 2019

L’acte, que s’ha fet en el marc del Dia de la Comarca, també ha servit per inaugurar la nova escultura de l’artista ivarsenc Erik Schmitz per commemorar el 30è aniversari de la creació del Pla d’Urgell.

L’obra, ubicada al pati del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, està formada per 30 peces amb la forma de la silueta de la comarca que s’aixequen sobre un eix de rotació, situat a Mollerussa, creant una mena de columna que simbolitza l’evolució del territori al llarg d’aquest anys. Té una alçada d’1,2 metres, està feta de pedra sorrenca i pesa aproximadament mitja tona. La part superior de l’obra s’il·luminarà i s’hi podran veure els municipis del Pla, elaborats amb bronze, així com les ‘venes’ i ‘artèries’ de la comarca, constituïdes per l’aigua dels canals.

Una cop acabat l’acte, el conseller d’Interior, acompanyat dels diferents representants del territori, es van dirigir fins als pavellons firals.

El president del Consell Comarcal, Joan Trull va indicar que l'ens que dirigeix aprovaria amb nota pel que fa a prestació de serveis i va assegurar que el Pla d'Urgell és una comarca pròspera amb un motor com és la capital, Mollerussa, al capdavant.

A l’acte hi va participar, entre d’altres, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Trull, i regidors que han format part dels consistoris al llarg d’aquests trenta anys així com també el la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, i el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch.