Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La consellera d'Educació, entre els 300 assistents al Premi Maria Mercè Marçal que es proclamarà divendres

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell es prepara per a una de les cites més importants del calendari cultural de la comarca: la 26a edició del Premi de Poesia Maria Mercè Marçal

Mural en homenatge a Maria Mercè Marçal a Ivars d'Urgell
Mural en homenatge a Maria Mercè Marçal a Ivars d'Urgell

DIMECRES 28 FEBRER 2024

Mollerussa, 27 de febrer de 2024 - El Consell Comarcal del Pla d'Urgell es prepara per a una de les cites més importants del calendari cultural de la comarca: la 26a edició del Premi de Poesia Maria Mercè Marçal. Aquest esdeveniment, que tindrà lloc el proper divendres, 1 de març, al Palau de Margalef de Torregrossa, promet ser una celebració de les lletres i la creativitat.

Amb un nombre de 300 convidats confirmats, la gala d'aquest any s'anticipa com una trobada única entre destacats noms de la literatura, membres de la comunitat educativa, representants institucionals i empresaris de la comarca. La presència de distingides personalitats com la consellera d'Educació,  Anna Simó, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, realça encara més la importància i el prestigi d'aquest esdeveniment, tal com ha explicat el president de l'ens Carles Palau. 

El Premi de Poesia Maria Mercè Marçal, més enllà de reconèixer el talent poètic, busca honorar l'empremta cultural i literària que la poetessa Maria Mercè Marçal va deixar en la societat catalana. És una ocasió per a retre homenatge a la seva memòria i inspirar les futures generacions de poetes i escriptors i per aquest motiu l'organització ha ampliat les assistències al segment de públic dedicat a la producció cultural. 

Durant el sopar al Palau de Margalef de Torregrossa, el jurat farà públic el guanyador del premi. La conducció de l'esdeveniment serà a càrrec de Carme Vidal, Doctora en Filologia, qui havia estat secretaria del jurat en edicions anteriors, aportant la seva experiència i coneixement del premi.

 

El guanyador o guanyadora d'aquest premi s'endurà un premi de 3.000 euros, corresponents als drets de la primera edició de l'obra premiada, que serà publicada per l'editorial Pagès Editors a la col·lecció 'La Suda'.