Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Marató comarcal de recollida de roba usada, entre les accions de la nova campanya per millorar la recollida selectiva

L'objectiu, tal com s'ha explicat en la roda de premsa celebrada aquest dimarts, és assolir el 55% de reciclatge l'any 2025

DIMARTS 08 NOVEMBRE 2022

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha presentat aquest dimarts en roda de premsa la campanya que iniciarà aquesta setmana durant un mes i mig de durada on es duran a terme diferents actuacions per millorar la recollida selectiva. S'hi han previst accions com la caracterització pública de residus, vídeos amb la participació de veïns i veïnes de la comarca, una primera marató comarcal de recollida de roba en desús, així com també tallers per a infants amb materials reutilitzats, xerrades i punts informatius, entre altres, amb l'objectiu de conscienciar la població i incrementar fins al 55% el percentatge de recollida selectiva l'any 2025, segons determina la normativa europea.

En el transcurs de la roda de premsa, presidida pel president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panades, s'ha posat de manifest que  l’any 2021 el 48% dels residus del Pla d´Urgell es va reciclar,  i el 52% restant es va portar a l´abocador comarcal on els residus no es reciclen, fet que encareix el cost de gestió i comporta un increment de les taxes d´escombraries. 

Precisament, en els punts informatius es farà el lliurament de kits de reciclatge formats per cubells reixats per la recollida de fracció orgànica, bosses compostables i bosses de ràfia per facilitar la recollida selectiva. També es repartiran díptics informatius en diferents idiomes (català, castellà, francès, romanès i àrab). 

Per potenciar la recollida d´oli de cuina usat a casa, als punts informatius també es lliuraran embuts  i posterior deposició als contenidors instal·lats als municipis o deixalleria. Com a novetat i emmarcat dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus (del 19 al 27 de novembre), es durà a terme una Marató de recollida de roba usada entre diferents municipis.  

Imatge de la roda de premsa de presentació on han assistit el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés; el gerent de l'ens, Carles Esquerda; el coordinador de l'Àrea de Medi Ambient, Ramon Montserrat; i la representant de la consultora Arum S.A, Maria Sedó, empresa a la qual s'ha encarregat la coordinació de les accions de la campanya.

Per potenciar la recollida selectiva als establiments que són grans generadors de residus (bars, restaurants, fruiteries, etc.), se'ls farà una visita informativa. 

En relació amb els residus voluminosos i amb la finalitat de visualitzar el problema del seu abandonament al costat dels contenidors, es faran diverses accions al carrer i s'instal·laran més de 900 banderoles  a tots els municipis. 

Així mateix, per donar a conèixer la campanya es farà una bustiada domiciliaria d´una carta informativa, i un acció de difusió a través de diferents cartells informatius, xarxes socials Twitter i Instagram, i webs.