Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més accions per fomentar el reciclatge al Pla d’Urgell

El Consell Comarcal iniciarà a l’octubre una campanya a les xarxes socials i prepara un aplicatiu web i app per fomentar la reutilització d’objectes recuperats a les deixalleries comarcals

Panadés, durant la visita d'aquest divendres a l'abocador comarcal, a Castellnou de Seana
Panadés, durant la visita d'aquest divendres a l'abocador comarcal, a Castellnou de Seana

DIVENDRES 20 SETEMBRE 2019

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell intensificarà les accions de sensibilització en aquest mandat per consolidar i incrementar el percentatge de recollida selectiva a la comarca. La directiva europea estableix que l’any 2020, en la gestió dels residus municipals, cal  consolidar el 50% de fraccions recuperades sobre el rebuig total.

En aquest sentit, s’han previst dues accions a curt termini: D’una banda, a principis d’octubre s’activarà una nova campanya a les xarxes socials adreçada al públic general, que estarà basada en 5 vídeos que retraten circumstàncies freqüents a la vida real i que cal minorar per afavorir una major recuperació de la brossa i la conservació del medi ambient. I per l’altra banda, es posarà en funcionament un aplicatiu en el que actualment s’està treballant perquè aquells objectes susceptibles de ser tractats per ser recuperables puguin tenir una segona vida (mobles, bicicletes,..). Aquest servei de borsa de materials reutilitzables porta el nom de COMANOU.

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, ha explicat que l’objectiu de tot plegat és aconseguir una major durada de la vida útil de l’abocador comarcal, que actualment ja és de 65 anys.

Així mateix, el  tècnic responsable de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Ramon Montserrat, ha recordat que impulsar la reutilització és un dels objectius estratègics del Programa General de Prevenció i Gestió de Residus i Recursos de Catalunya 2013-2020. Segons les dades de l’any 2018, l’abocador comarcal del Pla d’Urgell, ubicat a Castellnou de Seana, va rebre 9.200 tones.

Galeria d'imatges