Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Millores en l’ús lúdic i de divulgació científica de l’estany d’Ivars i Vila-sana

Concretament, s’hi incorporaran jocs i tirolines, nou mobiliari d’ús públic i elements que embelleixin les zones de contenidors. En relació amb l'actuació a l’edifici de Cal Sinén, el projecte preveu l’equipament necessari per poder fer actes de divulgació de natura, un espai gastronòmic, activitats culturals, una zona de lectura..., així com un despatx per a usos administratius.

Imatge d'una de les reunions telemàtiaques presidida per Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida
Imatge d'una de les reunions telemàtiaques presidida per Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida

DIMARTS 17 NOVEMBRE 2020

El Consell General del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana ha aprovat dos projectes que permetran la millora dels serveis  que s’ofereixen als visitants, especialment en l’ús lúdic d’aquest entorn natural del Pla d'Urgell. D’una banda, es tracta de l’adequació d’un espai gastronòmic i de divulgació de natura a la primera planta de l’edifici de Cal Sinén; i, per altra banda, de la millora de les àrees recreatives a les zones d’estacionament i a la mateixa masia de Cal Sinén.

Concretament, s’hi incorporaran jocs i tirolines, nou mobiliari d’ús públic i elements que embelleixin les zones de contenidors. En relació amb l'actuació a l’edifici de Cal Sinén, el projecte preveu l’equipament necessari per poder fer actes de divulgació de natura, un espai gastronòmic, activitats culturals, una zona de lectura..., així com un despatx per a usos administratius. Ambdues actuacions suposen una inversió superior als 149.000 euros en el seu conjunt i, en el cas de la millora dels accessos, estan incloses dins del projecte Ponent Actiu, que gestiona la Diputació de Lleida amb finançament europeu a través dels fons FEDER; mentre que l'adequació de l'espai gastronòmic té finançament dels ajuts LEADER.

Aquestes aprovacions són fruit de les reunions del Consell General del Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana celebrades els dies 6 i 13 de novembre telemàticament. Entre altres punts, en destaca l'aprovació del projecte de pressupost per al 2021 amb una consignació de 445.937,23 euros i de les bases per al concurs públic d’una plaça de direcció d’aquest espai natural, en les quals es requereix títol de grau o llicenciatura de ciències ambientals, biologia, enginyeria agrària o enginyeria forestal.