Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nou cartipàs per assolir  un Consell Comarcal del Pla d'Urgell més actiu i eficient

El regidor del Palau d’Anglesola, Jordi Martínez Atero, i l’alcaldessa de Torregrossa, Maribel Zamora, ocuparan la primera i la segona vicepresidència, respectivament.

D'esquerra a dreta: El vicepresident 1er, Jordi Martínez; el President Carles Palau i la vicepresidenta 2ona, Maribel Zamora
D'esquerra a dreta: El vicepresident 1er, Jordi Martínez; el President Carles Palau i la vicepresidenta 2ona, Maribel Zamora

DIMARTS 01 AGOST 2023

El Ple Extraordinari del Consell Comarcal ha aprovat el cartipàs per a la legislatura 2023-2027, que determinarà l’organització i el funcionament de l’ens comarcal sota el govern del grup ERC-AM, per primer cop en els 35 anys d'existència de l'ens, i que mostra la voluntat de fer un consell més actiu i eficient, liderat per set alcaldies i altres tres regidories amb experiència municipal, sota la presidència de l'alcalde de Bell-lloc d'Urgell, Carles Palau.

Per a la primera vicepresidència, ha estat nomenat el conseller Jordi Martínez Atero, que inicia aquesta nova etapa, després d’anys en el mon privat i d’haver dirigit una empresa d'estratègia digital. Entre les funcions que li delega la presidència, destaca la representació de la institució i el fet de vetllar pel dia a dia de la institució i per la publicació i el compliment dels acords que es prenguin. Mentre, la segona vicepresidència l’ocuparà Maribel Zamora Urrea, què és alcaldessa de Torregrossa, i prioritzarà els esforços en vetllar pels serveis socials que ofereix el Consell Comarcal.  Es preveu que diferents consellers tinguin responsabilitats temàtiques a partir de l'organigrama que s'està revisant.

El Ple també ha aprovat el nomenament de Josep Ardanuy Tarrat com a gerent del Consell Comarcal per als propers quatre anys. Ardanuy té un ampli coneixement en gestió i impuls d'un consell comarcal, ja que ha gerenciat el Consell Comarcal del Pallars Jussà durant 12 anys i la seva incorporació forma part també d'aquesta voluntat de l'equip de govern de millorar la gestió i l'optimització dels recursos de la institució comarcal.

Pel que fa a la composició de la Junta de Govern, estarà presidida pel president del Consell, Carles Palau i Boté i la integraran el vicepresident, Jordi Martínez Atero; la vicepresidenta, Maribel Zamora Urrea, el conseller i alcalde de Golmés, Jordi Calvís Torrelles; la consellera i alcaldessa del Poal, Estela Lleonart Carrillo i la regidora de Mollerussa, Letícia Carné Montañés.  Entre les funcions d’aquest òrgan col·legiat, se li delega la competència com a òrgan de contractació corresponent al Ple i la voluntat de dirigir col·legiadament i més participativa la institució

Una altra novetat significativa és la creació d’una única comissió informativa general, que tindrà la participació dels 19 consellers i conselleres que conformen el plenari aquesta legislatura i que abordarà els temes des de la transversalitat i amb  voluntat de concertació dels 4 grups polítics.

Pel que fa a la Comissió Especial de Comptes estarà presidida pel vicepresident, Jordi Martínez Atero, i els portaveus de Compromís Municipal, Melcior Claramunt i Farran; la portaveu d’Ara Pacte Local, Irene Ruestes Guillem; i la portaveu de Compromís Municipal, Maria Dolors Folguera i Vidal. 

Finalment, el Ple se celebrarà amb una periodicitat bimensual i, conseqüentment, correspondrà aquesta mateixa temporalitat a les juntes de portaveus prèvies als plenaris.

Tota la informació completa relacionada amb la composició dels òrgans col·legiats i les seves competències, les indemnitzacions i les retribucions i el calendari de sessions es podrà consultar a la seu electrònica del Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

 

Mollerussa, 1 d’agost de 2023

Galeria d'imatges