Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nou Programa Orienta, adreçat a persones a l’atur o amb precarietat laboral

Per participar-hi, cal estar inscrit al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb demanda activa en el moment d’iniciar el programa. Les persones interessades es poden adreçar a l'Oficina de Treball corresponent o bé a la nostra entitat.

DIMARTS 23 GENER 2024

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell ofereix, per segona edició, el servei personalitzat d’orientació professional i d’acompanyament a la inserció laboral adreçat a persones a l’atur o amb precarietat laboral, conegut com a Programa Orienta. Aquesta actuació està promoguda i impulsada per Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb  fons rebuts del Servei d’Ocupació Estatal (SEPE) i permetrà que 90 persones siguin ateses durant un any.  

El president de l’ens, Carles Palau i Boté, ha explicat en roda de premsa que tant aquest programa com els altres que estan actius actualment, com el de Foment de l'Ocupació per a persones joves,  “intenten estabilitzar gent al territori com ara els joves que marxen a estudiar fora i no tornen”. 

Per participar al programa Orienta, cal estar inscrit al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb demanda activa en el moment d’iniciar el programa. Les persones interessades es poden adreçar a l'Oficina de Treball corresponent o bé a la nostra entitat. Iolanda Cuñat és una de les tècniques encarregades d’aquest programa, que treballa de manera coordinada amb 3 persones més de l’equip. Segons Cuñat, la primera edició del Programa Orienta es va tancar amb la inserció de 26 persones al mercat laboral del conjunt de la norantena que van ser ateses. 

El finançament que ha rebut el Consell Comarcal per al Programa Orienta ascendeixen a 84.793,03€. Les accions són sense cost per a les persones participants.