Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aposta per la transició energètica al Pla d'Urgell: El Consell prepara eines de suport per empreses i particulars

Conjuntament amb els consells comarcals de les Garrigues i del Segrià, s’elabora un llistat amb les empreses que treballen i es dediquen a l’impuls de les energies renovables i a la transició energètica, ja siguin enginyeries, firmes instal·ladores, consultories o despatxos d’arquitectura.

Fotografia de la taula de transició energètica, celebrada la setmana passada a la seu del Consell Comarcal del Pla d'Urgell.
Fotografia de la taula de transició energètica, celebrada la setmana passada a la seu del Consell Comarcal del Pla d'Urgell.

DIMARTS 17 OCTUBRE 2023

En una clara aposta per a la transició energètica, el Consell Comarcal del Pla d'Urgell està preparant eines de suport i consulta per a ciutadans i empreses a través de l'Oficina Comarcal de Transició Energètica del Pla d’Urgell. 
 

Actualment, conjuntament amb els consells comarcals de les Garrigues i del Segrià, s’elabora un llistat amb les empreses que treballen i es dediquen a l’impuls de les energies renovables i a la transició energètica, ja siguin enginyeries, firmes instal·ladores, consultories o despatxos d’arquitectura. 

El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Carles Palau, ha explicat que es pretén accelerar la implantació de les renovables al territori per donar resposta a l’emergència climàtica,  alhora que es fa seguiment del pla territorial d’implantació d’energies renovables. 

L' Oficina Comarcal de Transició Energètica del Pla d’Urgell es va crear  l'octubre de l'any 2022 gràcies a una subvenció de 90.000  de l'Institut Català de l'Energia amb la finalitat d’impulsar la transició energètica des del territori, de manera justa, de qualitat i sostenible.

Els àmbits d’actuació de l’oficina són l’eficiència energètica, les energies renovables, els edificis, el món local, la mobilitat, la indústria, el sector primari i la promoció econòmica. 

 

Accions més significatives: 

  • Revisió i aportació de criteris al PLATER (Pla Territorial Sectorial per al desenvolupament de les Energies Renovables a Catalunya).
  • Identificació de les instal·lacions fotovoltaiques més factibles als equipaments municipals.
  • Suport en l'impuls de projectes en energies renovables a ajuntaments i comunitats ciutadanes.
  • Xerrades en municipis.
  • Participació i organització d'una jornada PATT (Pla anual de transferència tecnològica) al Consell Comarcal del Pla d'Urgell sobre Agricultura i energia.
  •  Presentació d'informes de comptabilitat energètica als municipis, amb un estalvi proposat superior a 14.500€.

 

A l’Oficina Comarcal de Transició Energètica, ubicada al Consell Comarcal, s’hi pot accedir demanant cita prèvia i l’atenció és tan presencial  com de manera telemàtica. El servei atén tan a particulars  com empreses, que tingui dubtes sobre temes com l’eficiència energètica, energies renovables, mobilitat i subvencions.