Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nous serveis d’ASPID al Pla d’Urgell des de la seu del Consell

De cara el futur, es treballa en la  implantació un banc de productes de suport. Més concretament, són serveis que proporcionen en modalitat de préstec productes d'ajuda tècnica (cadires de rodes, caminadors, etc.) a persones en situació de vulnerabilitat per alguna discapacitat o dependència.

DIMARTS 23 NOVEMBRE 2021

La presidenta de l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID), Bibiana Bendicho, i el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, s’han reunit aquest dimarts a la seu de l’ens comarcal. Les dues entitats tenen un conveni de col·laboració a través del qual ASPID desenvolupa diferents projectes i serveis adreçats a persones amb discapacitat o vulnerabilitat social. 

En aquest sentit, el servei d’orientació i intermediació laboral d’ASPID ha facilitat en el que portem d’any la inserció laboral de 24 persones, aconseguint un increment del 30% respecte l’any 2020. Això ha estat possible gràcies a un total de 34 empreses que han estat contactades i han col·laborat en els processos de selecció de personal. Un fet, que segons ha destacat la presidenta d’ASPID, permet creat una xarxa a nivell d’ocupabilitat.  

De cara el futur, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell i ASPID treballen en la  implantació un banc de productes de suport. Més concretament, són serveis que proporcionen en modalitat de préstec productes d'ajuda tècnica (cadires de rodes, caminadors, etc.) a persones en situació de vulnerabilitat per alguna discapacitat o dependència. ASPID ja ha posat en servei aquesta iniciativa en comarques com ara el Segrià.

Altrament, també ASPID ha iniciat el mes de setembre passat el servei d'orientació, assessorament i acompanyament a les persones amb discapacitat i/o dependència de la comarca, a través del qual s'ofereix una atenció personalitzada adreçada a facilitar el major grau possible d'autonomia personal a través de la disposició d'un professional en treball social qui facilita informació i/o assessorament en la gestió de recursos, prestacions i/o recursos que poden facilitar una vida amb major autonomia.

El president del Consell Comarcal ha remarcat la predisposició de la institució per continuar col·laborant amb ASPID i els ha agraït la feina feta.  A la reunió també hi han assistit el coordinador de serveis a les persones d’ASPID, Òscar Tejedor, i el gerent del Consell Comarcal, Carles Esquerda.