Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nova senyalització de les fraccions als 655 contenidors soterrats del Pla d'Urgell

Fins ara, la part de darrere era tota uniforme i grisa, però amb aquesta millora es pretén identificar els contenidors per l’altra banda i evitar així confusions al llençar els residus.

DIMARTS 18 AGOST 2020

Després d’uns mesos d’aturada degut a la Covid19, s’han reprès les tasques de manteniment dels contenidors soterrats dels municipis del Pla d’Urgell, consistents en el repintat d’aquells que presenten més mal estat degut a les inclemències meteorològiques, així com reposició dels adhesius informatius. 

Amb l’objectiu de donar més informació als usuaris, també s’està pintant el nom del residu que s’hi recull a la part posterior de cada un dels 655 contenidors. Fins ara, la part de darrere era tota uniforme i grisa, però amb aquesta millora es pretén identificar els contenidors per l’altra banda i evitar així confusions al llençar els residus. El nom del residu està pintat amb el color identificatiu que li correspon (verd pel vidre, blau pel paper, groc pel envasos lleugers, marró per l’orgànica i gris pel rebuig). 

Des de fa temps es detecta que alguns usuaris llencen les escombraries al contenidor equivocat, perjudicant la qualitat de la recollida selectiva. Actualment, al contenidor de l’orgànica gairebé una quarta part del que s’hi llença no li correspondria i, al contenidor d’envasos, una tercera part també està mal separada. 

 Una altra de les problemàtiques que darrerament s’han agreujat és l’abandonament incívic de residus, sobretot voluminosos, fora dels contenidors. A la comarca existeix un servei de recollida de voluminosos gratuït domiciliari, prèvia petició a l’ajuntament, a més de les deixalleries de Mollerussa i Castellnou de Seana.